Glemte at snøre sækken | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
1. september 2017

Ribe-Esbjerg HH glemte at lukke sækken, da de var foran med 22-25 blot 6 ½ minut før slutfløjtet. Cheftræner Jan Leslie valgte at tage Team-Time-Out (53:33) for at give taktiske anvisninger til de sidste minutter – og ikke mindst, hvordan sejren skulle køres i hus. Nu blev det imidlertid hjemmeholdet, der i den Runde hal i Herning scorede 3 mål i træk og udlignede til 25-25, inden Ribe-Esbjerg igen tog Team-Time-Out godt 4 minutter før tid. Det gav bonus – og Lukas Karlson bragte holdet på sejrskurs.
Ribe-Esbjerg var imidlertid ikke i stand til at score yderligere i de sidste 3 minutter af kampen – og mindre end et minut før kampens afslutning udlignede HC Midtjylland til 26-26. Og det skulle blive endnu værre – en tabt bold - en såkaldt regelfejl – benyttede hjemmeholdets Morten Slundt til at fuldende Ribe-Esbjerg HH´s nedtur til et nederlag på 27-26 med blot 3 sekunder tilbage af kampen.

Hvor blev kampen så tabt? Ribe-Esbjerg var i kampens start både foran 0-1 og 1-3. Dvs holdet havde viljen til at kæmpe, men spillet bar præg af mange tekniske fejl, hvor begge hold stressede spillet. Ved stillingen 7-6 til hjemmeholdet var der således en scoringspause på godt 4 minutter.

Efter godt 25 minutters spil var HC Midtjylland foran med 11-8, men trods en udvisning til Ribe-Esbjergs HH´s Miha Zvizej med et minut før pausesignalet, så lykkedes det Jakob Holm at reducere til 12-13.

Ribe-Esbjerg HH havde alle muligheder for at lukke kampen, da holdet midt i 2. halvleg på 8 gyldne minutter gik fra uafgjort 19-19 til en føring på 20-24. Målene i denne periode blev scoret af Yeha Eldera, Søren Tau (2), Morten Nyberg og Rasmus Nielsen.

Cheftræner Jan Leslie var klar i mælet, da vi fangede ham efter kampen: ”Hvis vi ikke holder vore aftaler i 60 minutter, så kan vi tabe til alle hold! Vi er simpelthen selv skyld i, at de 2 point ikke kommer med hjem. Vi er ikke gode nok i vores returløb og brænder alt for mange chancer. Det skal forbedres markant, inden hjemmekampen på torsdag mod Skjern Håndbold!”