Hasse Jørgensen
22. oktober 2016
Det blev aldrig den store kamp, men der kom to gode point på tavlen, da GOG fik et lille gok i Invactor Arena i Ribe.
Ribe-Esbjerg HH vandt kampen med 28-25 efter 12-9 ved pausen.
Generelt blev det en rodet kamp, men Ribe-Esbjerg HH var bedst. Det lykkedes holdet stort set at holde GOG fra deres kontraspil, men til gengæld fik Ribe-Esbjerg HH aldrig rigtigt gled over angrebsspillet, som det er set i de foregående kampe.

Jonas Bruus Tidemand i gennembrug. (Foto Mogens B)

Når det er skrevet, hører det absolut med til billedet, at REHH leverede en disciplineret og kontrolleret indsats. Spillerne skal roses for, at de hele kampen igennem hold hovedet koldt, og selv da GOG i anden halvleg fik udlignet, gik der ikke panik i spillerne.
De fortsatte det koncentrerede spil, og det lykkedes. Det bragte dem frem til en sejr.
Allerede efter fem minutters spil blev Jonas Hansen i målet skadet i et sammenstød med GOG's Gøren Søgaard Johannesen, og Søren Haagen kom efterfølgende på mål.
Han havde flere fremragende redninger, og da GOG i det 17. minut i anden halvleg fik straffe, kom Jonas ind og reddede. En meget vigtig redning.
Jonas Hansen regner selv ikke med, at skaden er af alvorlig karakter, men det vil de kommende dage vise.

Kontrol

I første halvleg havde man som tilskuer følelsen af, at REHH havde kontrol over tingene, og selv om vores spillere ikke formåede at skabe det afgørende hul, var vi hele tiden foran.
De første halve snes minutter af anden halvleg fortsatte overtaget fra første halvleg, men derefter lagde GOG mere og mere pres på vores hold, og efter cirka et kvarters spil fik GOG udlignet til 20-20 og små minutter senere til 21-21.
Men som nævnt holdt vores spillere hovedet koldt og "kørte"derefter sejren i hus.

Jacob Holm fik som man of the match gavekort fra Esbjerg City og Meet&Move. (Foto: Mogens B.)

Det var en gedigen holdpræstation, der sikrede sejren. Jacob Holm var som vanligt en slider og gjorde det mere end godt. Han blev da også man of the match. Lukas Karlson var igen en fremragende spilfordeler. Rasmus Nielsen og Phillip Holm gjorde det rigtig flot, og både Jonas Hansen og Søren Haagen havde gode redninger på afgørende tidspunkter.

Hvem var det, der vandt i dag...(Foto: Mogens B.)

Godt publikum

Det Faglige Hus havde sørget for, at der var gratis billetter til alle, og det udmøntende sig i sæsonrekord med 1238 tilskuere, der virkeligt bakkede det lokale hold op.
Fra alle sider var der da også ros til publikum efter kampen. Et publikum, der stående klappede REHH ud af banen i de sidste minutter.
Ikke mindst Søren Haagen var efter kampen begejstret for den fantastiske opbakning og gode stemning, der var i hallen.
- Det er dejligt, at så mange stiller op og hepper på os. Det er en fantastisk hjælp.
Om selve kampen sagde Haagen: - Der er en super gejst på holdet og tro på, at det kan lade sig gøre. Alle på banen byder ind, og Jonas Hansen kommer ind trods en skade og klarer et straffekast på et vigtigt tidspunkt.. Angrebet spille fint og Lukas styrer det rigtig goddt. Det er en rigtig dejlig sejr.

Fint tilfreds

Cheftræner Claus Uhrenholt var med egne ord fint tilfreds efter kampen.
- Vi har kampen under rimelig kontrol i første halvleg men burde have lavet nogle flere mål, men GOG får lov til at køre noget meget lange angreb, uden der bliver grebet ind.
- Vi har styr på deres spillere, og at deres norske landsholdsspiller Gørand Søgaard Johannesen får lov at score mange mål gør ikke noget, når vi styrer de andre. Det er os, der bestemmer, hvem der skal score.
Claus Uhrenholt peger også på, at holdet i de sidste tre kampe mod Tønder, Aalborg og i dag GOG har spillet uden en venstrehåndet højre back, da Morten Nyberg er skadet.
- Det er sindssygt svært, men spillerne er dygtige til at takle det, lyder det fra cheftræneren.

Kampen i tal

Målscorere: REHH: Jacob Holm 9, Phillip Holm 5, Rasmus Nielsen 5, Lukas Karlsson 4, Lasse Nikolajsen 2, Rasmus Boysen 2 og Aku Kreutzmann 1.
GOG: Gøran Søgaard Johannesen 9, Magnus Jøndal 5, Andreas Lønberg 3, Lasse Kronborg 2, Lasse Kjær Møller 2, Torsten Laen 1, Henrik Jakobsen 1, Mark Strandgaard Petersen 1 og Frederik Kiehn Clausen 1.
Udvisninger: REHH 7, GOG: 5.
Dommere: Mads Dahl Hermann og Jesper madsen.
Tilskuere: 1238 (sæsonrekord).