Historisk: Vi er i semifinalen | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
29. april 2017

Det blev nøjagtigt så spændende og nervepirrende, som man kunne frygte. Men vi er i semifinalen, og dermed blev denne lørdag en historisk dag for Ribe-Esbjerg HH.

Vi er blandt de fire bedste i 888ligaen, og det betyder kampe om medaljer og som minimum deltagelse i EHF-cuppen.

Ligaholdet vandt med 24-23 efter vi førte med 14-13 ved pausen.

Meget kan man sige om Mors-Thy Håndbold, men holdet lægger sig ikke ned, og det gav Jan Paulsen og de syv spillere, der forlader holdt efter denne sæson, en flot, flot afskedskamp.

Og mens Mors-Thy af al magt forsøgte at gøre livet surt for os, kæmpede TTH Holstebro forbilledligt mod BSV Silkeborg for at sikre sig pladsen i semifinalen. TTH Holstebro vandt med 33-26, og at BSV tabte kampen betyder, at vi vinder pulje 2 og dermed skal møde nummer 2 fra pulje 1 i den første semifinale. Hvem det bliver, ved vi først i morgen.

Nicolai Slynsle var en af de medrejsende fans, der heppede på REHH.

REHH kom bedst fra start og kom hurtigt foran med 3-0, men efter en halv snes minutter stod der 5-5. REHH tog igen teten og bragte sig foran med fem mål ved stillingen 13-8 efter godt tyve minutters spil. Men her gik REHH helt i stå mens Mors-Thy Håndbold takket været spillet 7-6 bragte sig på 12-13. I den periode lykkedes det Mors-Thy at score på alle angrebene, mens REHH ikke fik noget ud af deres anstrengelser.

REHH startede, som cifrene antyder, stærkt koncentreret og med godt spil, men det var som om koncentrationen gled lidt i baggrunden efterhånden, som kampen skred frem.

I REHH havde forsvaret fint fat i modstanderne, men det kneb for angrebet at komme igennem Mors-Thy-forsvaret, og der blev brændt alt for mange chancer.

I anden halvleg bølgede kampen også frem og tilbage. Bedst som man troede, at nu havde REHH overtaget, kom Mors-Thy stærkt tilbage, og som nævnt blev afslutningen gyseragtig.

Med fire minutter igen, er hjemmeholdet foran med 23-22, men Lukas Karlsson får udlignet. Mors-Thy spiller 7-6, men Søren Haagen, der igen spillede en stor kamp, havde en flot og virkelig betydende redning, og Jacob Holm scorede det afgørende mål i tiden 29,22 minutter. Det lykkedes ikke Mors-Thy at udnytte det sidste angreb, og dermed blev det.