Målet er nået | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
20. marts 2017

Målet er nået. Vi er i slutspillet.

Med en sejr på 26-25 sikrede vores hold sig de to særdeles vigtige point. Men det blev en ulidelig spændende affære, hvor sejren først blev sikret i de aller sidste sekunder. Stillingen var 25-25, og SønderjyskE var i angreb, da Rasmus Boysen erobrede bolden og kunne løbe kontra, hvor han scorede i et tomt mål.

Det var to særdeles jævnbyrdige hold, der mødtes. De to hold fulgtes det meste af kampen. REHH kom foran med tre mål efter små otte minutters spil i anden halvleg, men SønderjyskE fik indhentet føringen og bragt sig igen ind i spillet. De sidste ti minutter var det SønderjyskE, der havde teten med et måls forspring det meste af tiden. I den periode skiftedes de to hold til at score indtil Aku Kreutzmann udlignede til 25-25 med et halvt minut igen.

Mange frygtede, at SønderjyskE ville nå at få sejrsmålet, men Rasmus Boysen ville det anderledes. Han brød sønderjydernes angreb, og så blev sejren slået fast med få sekunder igen.

Hvem var det, der vandt i dag.......

SønderjyskE var i den situation, at de ikke kunne nøjes med uafgjort, hvis de ville i slutspillet. Derfor blev de ved at presse hele kampen igennem, og det gav altså Boysen muligheden for at bryde i gennem.

Kampen blev som nævnt meget jævnbyrdig, og halvlegsresultatet blev meget sigende 13-13.

Det blev ikke en kamp, hvor det flydende spil var fremherskende. SønderjyskE formåede at "køre" nogle meget lange angreb, og trække tempoet ud af kampen, og vores hold kunne ikke rigtigt få det flotte angrebsspil, som holdet kan spille, til at fungere. Sønderjyderne var meget kontante og aggressive i deres forsvar, men vores hold blev ved at kæmpe og forsøge. Der blev på intet tidspunkt slået op i banen.

Trænerteamet prøvede flere kombinationer og foretog flere udskiftninger, men det lykkedes aldrig at få slået det afgørende hul. Tættest på var holdet ved stillingen 19-16 og 20-17, hvor det ligesom lå i luften, at her kom det afgørende hul. Men SønderjyskE ville det anderledes og hang på.

Pelle Schilling i skudforsøg

Var det kunstneriske indtryk ikke helt til topkarakter, var der til gengæld spænding og underholdning for alle pengene, og de 2517 tilskuere levede i den grad med i kampen og gav en god stemning i hallen.

Kæmpe stort

- Det er kæmpe stort, det her. Det kan man mærke på alle. Det er en stor byrde, et enormt pres, der er taget væk, sagde Aku Kreutzmann umiddelbart efter kampen.

Aku scorer et af sine fem mål

- Men, sagde han, vi er ikke færdige endnu. Vi prøver at vinde alle kampene. Det er kæmpe stort set her, jeg ved ikke, hvad jeg mere skal sige.

Jan Leslie havde stor ros til spillerne for at blive ved og hele tiden tro på muligheden: - Det er en stor dag. Det blev en arbejdssejr.

- Det gælder om at være foran til sidst, og det var vi, lød det med et stort grin.

- Et kæmpe cadeau til spillerne for at blive ved.

Rasmus Nielsen: - Kønt var det ikke. Vi spiller alt for forkrampet og dækker ikke godt nok op.

- Men når vi har så stort et publikum, skal de også have noget, og vi havde aftalt, at vi ville give folk underholdning, og det fik de.

Rasmus Nielsen peger på, at der endnu er to kampe tilbage i grundspillet: - Og vi skal gå efter at komme så langt op i tabellen som muligt.

En glad administrationschef Anette Knudsen overrakte dagens mand, Rasmus Nielsen, gavekortet fra Esbjerg City.

Rasmus Nielsen blev kåret som man of the match og fik et gavekort fra Esbjerg Cityforening.

Kampen i tal

Målscorere: REHH: Jacob Holm 6, Aku Kreutzmann 5, Rasmus Nielsen 5, Phillip Holm 3, Lukas Karlsson 2, Jonas Tidemand 2, Morten Nyberg 2 og Rasmus Boysen 1.

SønderjyskE: Mattias Thynell 6, Frederik Børm 5, Alexander Hansen 3, Jonas Samuelsson 3, Adam Nyfjäll 3, Simon Kristiansen 2, Aaron Mensing 2 og Gøran Sørheim 1.

Udvisninger: REHH 3, SønderjyskE 5.

Tilskuere: 2517.

Dommere: Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen.