Marginalerne var med Nordsjælland | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
11. februar 2016

Det var bestemt ikke kønt fra nogen af holdene, men Nordsjælland havde lige nøjagtigt de marginaler på deres side, der gjorde, at de kunne trække sig sejrrigt ud af bundopgøret mod vores drenge.

Nordsjælland vandt opgøret i Farum Arena med 21-19 efter 10-9 ved pausen, og lad det være slået fast med det samme: det blev aldrig en stor håndboldkamp.

Dertil var de tekniske fejl og manglende udnyttelse af chancerne for store på begge hold.

Om det var ”rust”, der skulle bankes af efter den lange landsholdspause, om det var nervøsitet over kampens betydning eller noget helt tredje, der gjorde sig gældende, skal være usagt.

Men fakta var, at vores spillere var langt fra vanlig standard. Det blev lavet alt for mange tekniske fejl og der blev smidt alt for mange chancer væk. Defensiven var ok, hvilket også ses af, at Nordsjælland kun fik scoret 21 gange. I målet stod Sebastian Frandsen (billedet) godt. I 1. halvleg med en redningsprocent på 44, mens effektiviteten i redningerne dalede en smule i 2. halvleg. Men det var dog stadig på et særdeles acceptabelt niveau.

I angrebet var der store problemer, selv om der også var lyspunkter. Der blev ikke spillet med tilstrækkelig tålmodighed mod det særdeles kontante Nordsjællandske forsvar, der fik lov til at spille med musklerne. To gange blev der rettet slag direkte mod ansigtet på henholdsvis Phillip Holm og Morten Nyberg. I første tilfælde gav det et frikast. I det andet intet på trods af, at mindst den ene dommer stod godt placeret i begge tilfælde.

Det skal dog ikke være en undskyldning for, at Ribe-Esbjerg HH tabte. Det kan spillerne kun tage på egen kappe.

Blandt lyspunkterne på vores hold var bl.a. Sebastian Frandsen, Morten Vium og Jacob Holm, der sled og slæbte, men momentvis var der bestemt også andre spillere, der bød ind.

Kampen var hele tiden meget tæt, hvor Nordsjælland det meste af tiden var foran med et eller to mål og et par sjældne gange tre.

Den eneste gang, vi kom foran, var ved stillingen 14-13, men det holdt desværre ikke langt.

Med nederlaget i Farum mistede vi et godt skridt i at undgå nedrykningsspillet. Nu er kampen på tirsdag i Invactor Arena i Ribe mod Nors-Thy Håndbold endnu vigtigere. Intet er afgjort endnu, men det spidser efterhånden til.

Kampen i tal

Målscorere REHH: Morten Vium 7, Jacob Holm 4, Troels Vejby Jørgensen 3, Mads Overgaard 2, Phillip Holm 1, Mark Nikolajsen 1,  og Hans Chr. Lund 1.
Nordsjælland: Morten Thrane 5, Lasse Uth 4, Cornelius Kragh 4, Dan Beck 3, Nichlas Poulsen 2, Mikkel Juul 1, Anders Mose 1,  og Oliver Roepstorff 1.
Udvisninger: REHH 3, Nordsjælland 3.
Tilskuere: 1589.
Dommere: Mads Dahl Hermann og Jesper Madsen.