Missionen lykkedes - Final4!!! | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
17. oktober 2017

Med en smal et måls sejr (21-20) over TM Tønder Håndbold stemplede hjemmeholdet Ribe-Esbjerg HH som det første hold ind til Final4 stævnet i februar 2018.

Jacob Holm blev kåret til Kampens Best Player- og fik overrakt en pokal af Thomas Christensen fra Divisionsforeningen. Efter kampen var TV2 klar med interview af den populære spiller.

1407 tilskuere blev i Blue Water Dokken vidne til en håndboldkamp, hvor udeholdet TM Tønder med en disciplineret indsats kunne have lukket kampen, da de førte med (14-18) med under 12 minutter tilbage af kampen.
Men Ribe-Esbjerg HH ville det anderledes og med Jacob Holm, Mathias Jørgensen og Tim Winkler som bærende kræfter fik holdet udlignet til (18-18) med godt 7½ minut tilbage af kampen.
52:29. TM Tønder valgte at tage en Team-Time-Out og fik herefter tilkæmpet sig et straffekast, som målmand Tim Winkler imidlertid reddede.
54:32 Så var der hjemmeholdets tur til at tage Team-Time-Out – og denne gang var det tydeligt, at holdet havde en plan.
Miha Zvizej scorede til (19-18) godt hjulpet af et kæmpe pres fra de mange tilskuere. Det var første gang i kampen, at hjemmeholdet var i front, men TM Tønder Håndbold udlignede på et skud langs jorden (19-19).
De næste par angreb lyste af usikkerhed fra begge hold, men lige pludselig ”som et lyn fra en klar himmel” var Mathias Jørgensen fri – og han gjorde det til (20-19).
57:20 TM Tønder Håndbold udlignede igen (20-20), men Miha ville det anderledes og scorede til føring på (21-20) med godt 2 minutter tilbage af kampen.
De sidste 2 minutter blev det ikke scoret yderligere.
Ribe-Esbjerg HH havde mulighed for at lukke kampen helt på et straffekast, men det blev misbrugt. TM Tønder Håndbold havde bolden med mulighed for den udligning, som kunne havde sendt kampen i forlængelse, men hjemmeholdets målmand Tim Winkler lukkede kampen med en superredning.
Med blot 5 sekunder tilbage tog Ribe-Esbjerg HH så den sidste Team-Time-Out, og cheftræner Jan Leslie guidede på bedste vis spillerne til at lade kampen stille og roligt løbe ud.
Målmand Tim Winkler om kampen: ”Det er en af de kampe, som jeg nyder at være med i. Mine forsvarsspillere står forholdsvis godt, hvilket giver mig mulighed for at få den nødvendige redningsprocent.”
”Hvordan så du TM Tønder Håndbolds scoring til (13-17) – stregspiller Martin Kærgaard Pedersen sender bolden i mål med ryggen til hjemmeholdets mål”:
Tim Winkler: ”Helt ærlig – jeg så den ikke! – Det er sådan noget, der sker i håndboldkampe. Bare der ikke er for mange af den slags!”
TM Tønder Håndbolds målmand Christian Trans blev to gange i kampen ramt i hovedet, da han dækkede sit mål for skud fra fløjspillere. Første gang virkede han temmelig groggy – og var synlig utilfreds.

Der var mange tilskuere, som fik en intens afslutning på kampen

Ser vi tilbage på kampen i 1. halvleg, var Jacob Holm næsten en eenmandshær – han var konstant farlig indtil han efter godt 19 minut løb ind i en voldsom TM Tønder Håndbold tackling. Jacob Holm var ikke umiddelbart klar til at fortsætte kampen, hvorfor Yehia Elderaa blev sendt på banen. Yehia Elderaa er en sublim spiller, når han bliver spillet rigtigt – og ikke mindst er varm.
Jacob Holm vendte tilbage og fik straks reduceret til (9-10), mens Mathias Jørgensen skød direkte på TM Tønders målmand med under et minut til pausen.
Ved stillingen (9-11) – blot 3 sekunder før pausen - snuppede målmand Tim Winkler bolden – ”en vital redning”!
Supportere fra Tønder fyldte Blue Water Dokken med masser af ”støj” fra trommer og tudehorn – hvor var hjemmeholdets musikalske støtte mon i dag?
Fra starten af 2. halvleg øgede TM Tønder fra (9-11) til (10-15) – det sidste mål scoret i et tomt mål. Målmand Tim Winkler havde her en dobbelt redning, men alligevel kom udeholdet på (10-16).
Et kvarter før tid var Ribe-Esbjerg HH bagud med tre mål (14-17). Resten af historien kender I jo!
En smal sejr er også en sejr!
Ribe-Esbjerg HH fik indfriet det ene af holdets mål – nemlig at skulle spille om et trofæ i februar i Final4.
Bedre kan det jo ikke være – og til den tid har holdet forhåbentlig fået et par af de skadede spillere tilbage.