REHH kom stærkt tilbage mod Skjern Håndbold | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
13. december 2017

Ribe-Esbjerg HH tabte udekampen mod Skjern Håndbold i SkjernBankArena med (33-29) efter at have været bagud med (17-13) ved pausen.

EGGERT I HOPLA
I kampens første 5 minutter og i kampens sidste 5 minutter scorede Skjern Håndbolds Anders Eggert nærmest efter behag – han stod for 6 mål i de to perioder: (2-0), (3-1) og (4,1) samt (30-25), (32-28) og endelig (33-39).

FORFÆRDELIG START
Ribe-Esbjerg HH fik den værst tænkelige start med et enormt pres fra Skjern Håndbold, der tvang Ribe-Esbjerg HH til at bruge to ”grønne kort” allerede i det 8. minut - bagud med (6-2) og i det 13. minut bagud med hele (10-3).

ÆNDRET TAKTIK
Under de to Team-Time-Out blev der især fokuseret på de scoringer, som Skjern fik efter ”hurtig-midte”. Blot 6 sekunder efter Ribe-Esbjerg HH´s scoringer, så havde hjemmeholdet gjort det onde ved udeholdet og scoret ”lette mål.”

PELLE ER ALT I ALT TILFREDS
”Vi kom meget dårligt fra start,” fortalte den skadede Pelle Schilling efter kampen. ”Når det så er sagt, så vandt vi faktisk de sidste 45 minutter og havde chancen for den store overraskelse – nemlig at få kampen til at tippe, da Rasmus Nielsen sendte et straffekast på stolpen ved stillingen (26-24) blot 10 minutter før slutfløjtet,” fremhævede Pelle Schilling. ”Alt i alt en godkendt kamp!”

EMIL TELLERUP PÅ MÅL
Tilbage til 1. halvleg. Fra (10-3) kæmpede Ribe-Esbjerg HH spillerne med målmand Emil Tellerup sig tilbage i kampen. Emil Tellerup havde afløst Tim Winkler, som på det tidspunkt blot stod for en redning. Skjern Håndbold havde stor fokus på Jacob Holm, så det var andre spillere, som måtte træde i karakter. Det blev til gode scoringer af Philip Holm, Rasmus Nielsen (2) og Søren Tau i en periode, hvor målmand Emil Tellerup brillerede med en lang række redninger – bla. fra Kasper Søndergaard.

”GUMMIARM” GJORDE ONDT
Da Ribe-Esbjerg HH fem minutter før pausen med scoringer af Yehia Elderaa, Miha Zvizej og Rasmus Boysen var kommet op på en to måls forskel på blot (15-13), så gik der desværre ”gummiarm” i REHH-skytterne: Bolde blev enten sendt på stolperne eller blev reddet af Skjerns målmand Emil Nielsen. Bedre var det ikke, at Kasper Søndergaard i samme periode var træfsikker med mål til (16-13) og (17-13) – og det kunne være gået meget værre, såfremt Emil Tellerup (redningsprocent på 33) i REHH-målet blot 5 sekunder før pausen havde en superredning.

SKJERN FIK IGEN LETTE MÅL
”Vi forsøgte os i løbet af kampen med 7-6 spillet”, fortalte Pelle Schilling, som også var opmærksom på de mange fejlafleveringer og tekniske fejl, som begge hold diskede op med.
Da Jacob Holm med sit eneste mål i kampen gjorde det til (21-18), troede den optimistiske REHH-fan, at kampen ville vende, men Skjern Håndbolds Bjarte Myrhol ville det anderledes. Han ”genindførte” det lette scoringer med ”hurtig-midte”. Knap nok havde Søren Tau fået hænderne ned efter en scoring til (22-19) efter spilletiden 42:31, før Bjarte Myrhol under 4 sekunder senere havde bragt hjemmeholdet på (23-19).

TIM WINKLER TILBAGE
Med godt et kvarter tilbage kom Tim Winkler tilbage på målmandsposten – og gjorde det ganske fornuftigt resten af kampen. Kampen var ved at tippe, da Lukas Karlsson havde reduceret til (26-24) med 10 minutter tilbage – og da REHH fik tilkendt et straffekast af et stærkt kæmpende Rasmus Boysen, var muligheden til stede! Men som Pelle Schilling også nævnte, så misbrugte Rasmus Nielsen straffekastet.

Collage: tau / foto: René Jørgensen, Ribe  Nyberg var savnet

SAVNER NYBERG
Ribe-Esbjerg HH savnede meget det pres, som Morten Nyberg kan skabe. Morten Nyberg, der har spillet nogle gode kampe, blev skadet i kampen mod TM Tønder – og måtte derfor sidde uden for i kampen mod Skjern Håndbold. Havde Morten været med – og havde han spillet som Kasper Søndergaard og…
Skjern Håndbold fører fortsat 888-ligaen – og Ribe-Esbjerg HH må satse på point mod GOG og Mors-Thy Håndbold inden pausen i januar.

Målscorere: Rasmus Nielsen 7, Lukas Karlsson 7, Rasmus Boysen 4, Yehia Elderaa 3, Søren Tau 2, Miha Zvizej 2, Lasse Nikolajsen 2, Phillip Holm 1, Jacob Holm 1.
Skjern Håndbold: Anders Eggert 8, René Rasmussen 6, Bjarte Myrhol 6