REHH mistede pusten på Sydfyn | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
20. december 2017

Ribe-Esbjerg HH tabte onsdag i SU`VI:T Arena udekampen mod GOG med (31-23) efter ufortjent at have været bagud med 1 mål ved pausen (14-13).
FLOT OG SOLIDT SPIL
Ribe-Esbjerg HH kontrollerede udekampen mod GOG i kampens første 27 minutter, hvor tålmodighed og sikkert spil havde skabt en uventet føring på (10-13). Hjemmeholdet var tidligt i kampen presset af et solidt forsvar foran en stærkt spillende Tim Winkler i målet, som efter godt et kvarter havde en redningsprocent på 50 %! - og Morten Nyberg tilbagekomst med gode tværs afleveringer fik spredt hjemmeholdets forsvar.
Ribe-Esbjerg HH førte med (7-10), da GOG efter 20 minutter måtte tage en Team-Time-Out, hvor mange på TV kun høre mange byde ind med løsninger. MEN! Lukas Karlsson har helt klart ansvaret for angrebet – og Kasper Nielsen forsvaret.
GOG kom tæt på (10-11), men med en super aflevering fra Philip Holm til Miha Zvizej træk Ribe-Esbjerg HH igen fra og kom på (10-12), (10-13).

TO KATASTROFALE MINUTTER
To katastrofale minutter frem mod pausen, da Ribe-Esbjerg HH fuldstændigt glemte aftalerne: 28:30 ramte Philip Holm stolpen, 29:13 blev hans skudforsøg reddet og blot 3 sekunder før pausen lavede Jacob Holm en fejl, som betød, at hjemmeholdet fik mulighed for den første føring i kampen på (14-13) – ØV!
MORTEN NYBERG KLAR I MÆLET
TV2 Sport talte med Morten Nyberg i pausen, som bla. sagde: ”Det er dårligt at være bagud efter 26 gode minutter – vi skal styre det bedre!” Kommentator Claus Møller Jacobsen var enig – og konkluderede: ”Det er helt utilgiveligt for Ribe-Esbjerg HH!”
TABER MÅLMANDSDUELLEN
2. halvleg skulle vise, om Ribe-Esbjerg HH stadig havde teten på målmandsposten, hvor Tim Winkler stadig havde en procentvis føring ift. GOG´s Frank Mikkelsen. Det kan ligeså her konstateres, at Ribe-Esbjerg HH spillerne periodisk skød Frank Mikkelsen varm netop der, hvor han er stærkest – og dermed vandt han målmandsduellen. Og med godt 10 minutter tilbage kom målmand Emil Tellerup på banen - her var afstanden mellem de to hold på fem mål (25-20).

OVERTAL GAV IKKE GEVINST
Ribe-Esbjerg HH havde mulighederne for at komme tilbage, da hjemmeholdet blev reduceret med to spillere 8 minutter før tid (bagud med fire mål), men det lykkedes desværre ikke – og så spadserede GOG stille og roligt kampen ud – og scorede næsten efter behag (27-21), (28-22), (30-22) og (31-23).
SEJR ER NU NØDVENDIG
Ribe-Esbjerg HH består af mange individualister og ledere med stærke vindergen – så derfor vil den positive ånd forhåbentlig bringe 2 point i hus, når holdet møder Mors-Thy Håndbold i Centex IT Arena i Ribe på lørdag. En sejr er nødvendig for at holde trit med de overliggende hold, som gang på gang overrasker med sejre over favoritterne – som fx Nordsjælland Håndbold, der vandt over BSV.

Foto: tau  Marc Uhd kan måske efter nederlaget have glæde af en omskrivning af Tor Nørretranders citat: "Det kan føles, som om (håndbold) verdenen er ved at gå i opløsning. Men faktisk står vi over for en oplysningstid!"
MARC UHD FÅR POSITIV OMTALE
Før kampen fortalte Søren Tau Sørensen, at det er vigtigt at holde sammen i truppen: ”Vi er nogle rutinerede drenge, som ved, hvad der skal til. Og omtalte samtidig træner Marc Uhd som en positiv oplevelse!” Hvor længe Marc Uhd skal have træneransvaret er vanskeligt at sige, men formand Holger Refslund fortalte på TV 2 Sport, at Ribe-Esbjerg HH pt ikke har en aftale om ny træner – og derfor skal arbejde hårdt efter juleferien for at få denne vigtige brik på plads.

Målscorere: Lukas Karlsson 4, Lasse Nikolajsen 3, Jacob Holm 3, Miha Zvizej 3, Yehia Elderaa 3, Mathias Jørgensen 2, Rasmus Boysen 2, Rasmus Nielsen 2, Søren Tau Sørensen 1.