REHH stod ikke distancen i Brøndbyhallen | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
17. marts 2018

Ribe-Esbjerg HH spillede lørdag eftermiddag i Brøndbyhallen mod KIF Kolding København i en drabelig duel om to vitale points i bestræbelserne på at nå den forjættede 8. plads – og dermed adgang til slutspillet.
KIF Kolding København måtte stille op uden den karantæneramte Bo Spellerberg, men alligevel tabte Ribe-Esbjerg HH kampen med fire mål (31-27), efter en fortjent føring ved pausen på (13-17).

Mange tomme pladser i Brødnbyhallen
NERVØST SPIL MED TEKNISKE FEJL
Kampens start var præget af usikkerhed hos begge hold, som resulterede i en række tekniske fejl – og efter blot 7½ minut ved stillingen (4-4) tog cheftræner Lars Frederiksen sin første Team-Time-Out.
Forinden havde Lukas Karlsson været træfsikker 2 gange og Mathias Jørgensen 1 gang fra fløjen samt endelig Rasmus Nielsen på straffekast begået mod Miha Zvizej.
JACOB SATTE FUT I KAMPEN
Jacob Holm gjorde det både til (4-5) og (4-6) – den sidste efter bolderobring, men KIF svarede igen.
Morten Nyberg meldte sig under A-kædens faner med scoring til (5-7), men samtidig havde KIF´s Olafur Gustafsson fået gang i scoringen med flere mål.
Det var derfor befriende, da Jacob Holm med en assist til Pelle Schilling fra fløjen gav bonus til føring (6-8).
Efter 15 minutter var REHH kommet foran med (7-9), da Lukas Karlsson sendte bolden forbi målmand Marcus Cleverly i KIF-målet.

Miha fik masser af ros efter forrige kamp - denne gang blot to mål
MIHA ZVIZEJ KOM PÅ TAVLEN
16 minutter skulle der gå, inden Miha Zvizej fik scoret på kontraløb (8-10) – og Rasmus Lind fik fat i KIF´s skytter med en række gode redninger. Lukas Karlsson var i spillehumør mod sine tidligere klubkammerater – og smækkede bolden i kassen til en REHH føring på (8-11) med sin 4. scoring.
KIF HALTEDE MED GENTAGNE FEJL
KIF fortsatte med regelfejl på regelfejl – og da Cyril Viudes havde begået straffekast mod Jacob Holm kom muligheden for en føring på 4 mål – og det sørgede Rasmus Nielsen for: (8-12).
Derfor tog cheftræner Lars Frederiksen allerede KIF´s anden Team-Time-Out, selvom der kun var spillet 20 minutter!.
I det 22. minut tog Jonas Tidemand for hårdt ved Cyril Viudes – advarsel og straffekast (9-12).
Både Pelle Schilling og Mathias Jørgensen fik imidlertid scoret fra fløjen – og fastholdt dermed føringen på fire mål (10-14).
FORAN MED 5 MÅL
Jacob Holm ville også være med (10-15), mens KIF stadig havde udfordringer med fejlafleveringer og regelfejl. KIF var heldig, da Jacob med godt 3 minutter til pausen, sendte bolden på stolpen – og i stedet for en føring på seks mål, slog Kolding tilbage med Magnus Landins reducering til (11-15).

Den aggressive og kyniske stil har løftet Pelle
PELLE I MERE AGGRESSIV STIL
JV har været hård ved Pelle Schilling – og det har skabt en mere kynisk og aggressiv spillestil med flere scoringer- fx da bolden blev smækket ned i det lange hjørne (11-16), men ½ minut før pausen blev bolden placeret for yderligt på stolpen. Magnus Landin kunne på et efterfølgende straffekast reducere til (13-16).
RO PÅ – OG SÅ ALLIGEVEL MÅL
Cheftræner Ryan Zinglersen tog ganske fornuftigt sin første Team-Time-Out med blot 12 sekunder til pausen – for i det mindste at fastholde føringen på 3 mål. A-kædens store spiller Lukas Karlsson ville det anderledes – og i halvlegens døende sekund scorede han til (13-17).

Lukas Karlsson viste gode takter i løbet af kampen
FØRSTE HALVLEG – KORT og GODT
A-kæden slog til i 1. halvleg med 9 mål af de 17 – de lovede godt for 2. halvleg, såfremt fløjene ville fortsætte det høje niveau. Omvendt må der konstateres, at selvom forsvaret stod godt med kun 13 KIF-scoringer, så skulle redningsprocenten op på målmandsposten.
ANDEN HALVLEG
Emil Tellerup startede i målet – og kunne ikke gøre noget ved Magnus Landins scoring – derfor dejligt, at Mathias Jørgensen svarede igen på assist fra Morten Nyberg (14-18) – og Philip Holm kom på tavlen med sin scoring til (15-19).
Begge hold spillede fornuftigt i starten af 2. halvleg: Lukas Karlsson sendte REHH i front med (17-21), men Philip Holm Stenmalm reducerede (18-21). Søren Haagen var tilbage i KIF målet – og Emil Tellerup sprællede i REHH-målet – en redning og endnu en scoring fra Magnus Landin – nu var føringen skrumpet til (19-21). Med Olafur Gustafssons scoring til (20-21) var KIF pludselig tilbage i kampen.
KIF UDLIGNEDE OG KOM PÅ SEJRSKURS
Endnu værre gik det med Magnus Landins udlignende mål efter 39 minutter i ”tomt mål”. Straks reagerede cheftræner Ryan Zinglersen med Team-Time-Out – og sendte igen Rasmus Lind tilbage i målet.
Pelle Schilling gjorde det til (21-22), men KIF havde fundet opskriften til at bryde REHH´s forsvar (22-22) -
og efter 42 minutter kom KIF på sejrskurs (23-22) ved Magnus Landin.
TEKNISKE FEJL OG REDDEDE SKUDFORSØG
REHH´s spillere var nu i samme situation som KIF i 1. halvleg – tekniske fejl og reddede skudforsøg. Det blev (24-22), inden Jacob Holm reducerede til (24-23).
Med en kvarter tilbage fik KIF´s Philip Stenmalm en udvisning – muligheden for at komme tilbage lå nu åben – det udnyttede Pelle Schilling til at udligne på assist fra Lukas Karlsson (24-24).
LAAAANG SCORINGSPAUSE
Der var lang stilstand ved fronten – skud blev reddet, der blev skudt forbi eller blokeret.
Cheftræner Lars Frederiksen, KIF, tog derfor sin sidste Team-Time-Out med godt 11½ minut tilbage af kampen.

Rasmus Lind kunne ikke måle sig med Søren Haagen
I REHH-målet diskede Rasmus Lind op med en redning, men desværre havde KIF´s Søren Haagen samme koncept. Hvor længe mon scoringspausen ville vare?
MÅLMAND SØREN HAAGEN VISTE STYRKE
Morten Nyberg sendte igen REHH i front med (24-25), men KIF svarede igen (25-25) – og kom på (26-25).
KIF´s målmand Søren Haagen gjorde det grimme ved Ribe-Esbjerg HH, som kom bagud med (27-25), men heldigvis var Pelle Schilling igen på pletten (27-26).
Rasmus Lind havde haft en række gode redninger, hvor returboldene desværre var kommet tilbage i KIF´s hænder.

Taktikken blev lagt i Team-Time-Outs
MORTEN NYBERG BLEV UDVIST
Med under 4 minutter tilbage af kampen blev Morten Nyberg udvist i 2 minutter – var det farvel til sejr i den vitale kamp? Målmand Rasmus Lind gjorde sit med en god redning, men KIF kunne score i ”tomt mål” (28-26) – og med Jens Peschardt scoring til (29-26), var REHH´s nederlag en kendsgerning.
Kampen sluttede med nederlag på (31-27) på en 2. halvleg, hvor tingene bare ikke spillede sammen, og hvor KIF´s Søren Haagen kom op på en redningsprocent på 44 holdt Ribe-Esbjerg HH´s scoringer nede på blot 10 de sidste 30 minutter!
MÅLSCORERE
REHH: Lukas Karlsson 7, Pelle Schilling 6, Jacob Holm 4, Mathias Jørgensen 3, Morten Nyberg 2, Rasmus Nielsen 2, Miha Zvizej 2, Philip Holm 1
KIF: Jens Peschardt 8, Magnus Landin 7