Sejren over SønderjyskE holder liv i slutspillet | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
21. marts 2018

Drømmen om slutspillet lever. Ribe-Esbjerg HH vandt med (30-28) over SønderjyskE efter en pauseføring på (15-11) – og da Nordsjælland Håndbold samtidig tabte med et mål på straffekast efter tid mod Skanderborg Håndbold, er der lagt op til en nervepirrende afslutning på onsdag.

Fra kampens start blev der tacklet igennem
RESULTATERNE SKAL FLASKE SIG
Ribe-Esbjerg HH møder TM Tønder på udebane og skal vinde kampen, mens Nordsjælland Håndbold samtidig skal tabe til TTH Holstebro. Det er MULIGT – men det bliver svært i Tønderhallerne, da hjemmeholdet skal bruge 1 point for at komme væk fra nedrykningspladsen til 1. division. Og endelig skal Mors-Thy Håndbold tabe deres sidste kamp!!
TILSKUERREKORD
Der var 2623 tilskuere i Blue Water Dokken – og de fik noget af en brat opvågning, da Jacob Holm efter blot 44 sekunder begik straffekast og samtidig blev udvist i 2 minutter. Målmand Rasmus Lind var på sin plads – så da Ribe-Esbjerg HH godt 2 minutter senere fik straffekast, kunne Rasmus Nielsen have bragt hjemmeholdet i front – men det blev ved 0-0

Det SønderjyskE forsvar havde fokus på Jacob Holm
HØJDEPUNKTER i 1. HALVLEG
Miha Zvizej scorede med ryggen mod mål – og Phillip Holm både scorede på et straffekast – og misbrugte et, da SønderjyskE´s målmand fik fingrene på et lob.
Pelle Schilling spillede sig ind i kampen, men var også årsag til et kæmpe suk i hallen, da han misbrugte en kontra alene med udeholdets målmand.
Jacob Holm kæmpede energisk efter hver eneste bold – og det var lige ved at gå grueligt galt, da han kastede sig efter en trillende bold og slog hovedet. Jacob måtte forlade banen og få behandling af holdets fysioterapeut..
REHH I FULD KONTROL
Hjemmeholdet spillede sikkert – og A-holdet – Jacob Holm, Lukas Karlsson og Morten Nyberg fik scoret en række glimrende mål. Fra stillingen (17-13) gik det stærkt – og føringen blev så sikker som (21-14).

Det var meget vanskeligt for publikum at forstå en meget lang sagsbehandling
RØDT BLEV TIL BLÅT KORT
Der opstod nogen tumult, at Ribe-Esbjerg HH´s forsvar med Rasmus Boysen i spidsen tacklede igennem – og ved et meget langt spilstop blev Rasmus Boysen konteret for 4 minutters udvisning – hvor et RØDT KORT blev til BLÅT.
Publikum tilkendegav tydeligt deres mishag mod kendelsen – mens Rasmus Boysen satte sig på ”den RØDE stol” ved baglinjen.
PELLE & MIHA SCOREDE FLOTTE MÅL
Hjemmeholdet kom umiddelbart hurtigt over ”chokket” og kom på (22-17) og (23-20): Pelle Schillings 5 mål til (26-22) med under 10 minutter tilbage brude have bragt den nødvendige ro til holdet – men det blev bare alt for spændende til sidst!

Jonas Tidemand fik scoret 2 gode mål og er nu ankermand i forsvaret.

Tim Winkler kom tilbage i målet efter en længere pause pga skulderskade
TIM WINKLER TILBAGE I MÅLET
Rasmus Lind spillede en god kamp i målet, når der ses bort fra skud fra fløjen. Han opnåede en redningsprocent på 38. Da der manglende 8 minutter af kampen kom Tim Winkler på mål – han nåede at vise et par feber redninger, men måtte se, at en føring på (27-22) stille og roligt smuldrede. Kun et fantastisk fløjmål af Jacob Holm til (29-25) lyste i en periode, hvor SønderjyskE pressede hjemmeholdet i bund.
SØNDERJYSKE PUSTEDE REHH I NAKKEN
Det så ”farligt ud”, da udeholdet bragte sig på (29-28) med blot 19 sekunder tilbage, men Pelle Schilling cementerede sejren med sin sjette scoring til (30-28).

Rasmus Boysen fik en god snak med dommerne efter kampen - hvad havde de mon hørt?
EFTERSPILLET PÅ DET BLÅ KORT
Det bliver utroligt spændende at følge, hvad indberetningen af Rasmus Boysen vil få af konsekvenser. Rasmus Boysen fortalte efter kampen, at hans udsagn var blevet mistolket til at skulle være verbal ”fornærmende og truende”, som ifølge spillereglerne er ensbetydende med en indberetning.

Miha Zvizej blev fortjent kåret til kampens spiller - især eminente mål talte med i den positive oplevelse.
MÅLSCORERE
REHH: Jacob Holm 8, Pelle Schilling 6, Lukas Karlsson 5, Miha Zvizej 5, Jonas Tidemand 2, Phillip Holm 1, Rasmus Boysen 1, Rasmus Nielsen 1, Morten Nyberg 1
SønderjyskE: Aaron Mensing 5, Mikkel Møller 5