Hasse Jørgensen
22. november 2015

Efter lidt af en svipser sidste søndag, er vores talenter i U18 igen på rette kurs.

Sidste søndag lykkedes det med nød og næppe at hente et point i opgøret mod bundholdet Fredericia Trelle, mens det i denne weekend blev til to sikre point mod Skjern.

Kampen sidste søndag mod Fredericia Trelle burde have været en kamp, der havde givet to point. Men læren af kampen er, at man skal præstere mod alle hold, hvis man skal vinde.

Ungdomstræner Mark Bendixen fortæller, at i Fredericia kom vores drenge godt fra start og spillede fint i de første tyve minutter. Holdet kom foran med seks mål og gik til pausen med en føring på fire.

- Men efter pausen blev der slappet af og taget for let på tingene. Det betød, at Fredericia kom ind i kampen og fik momentum. Ingen af vores spillere holder niveau. Defensivt står vi rigtig dårligt, og kun at Mads Møldrup kommer på mål og står en fantastisk kamp, giver det ene point med uafgjort 31-31, fortæller Mark.

Kampen blev åbenbart en lærestreg, for kampen mod Skjern denne søndag udartede sig helt anderledes og gav en sikker sejr til UH Esbjerg på 28-19.

- Vi var lidt presset mandskabsmæssigt, for vi var uden tre stamspillere, der har henholdsvis karantæne, er syge eller skadede, så andre skulle byde ind.

- Vi skulle løfte forsvarsspillet markant, hvis vi skulle have noget ud af kampen. Det gør vi, og vi dækker fint op og Rasmus står fremragende kamp i 60 minutter. Det var lige gyldigt, hvilke skud, der kom, han tog det meste.

- Vi var i teten fra starten. Vi gjorde det, der var nødvendigt, og koncentrationen var væsentligt bedre defensivt end mod Fredericia, fortæller Mark.

Sagen er, at UH Esbjerg skal bruge et måske to point for at være sikre på at komme i ligaen.

Der resterer tre kampe, og den første er på torsdag hjemme i Guldagerhallerne mod Kolding med start klokken 19.

Situationen i toppen af puljen er den, at UH Esbjerg har 13 point, Ikast er nr 2 med 8 point, Kolding er nr 3 med 6 point, og derefter følger Skjern og Skanderborg med hver 5 point.