UH Esbjerg skabte sensationen | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
26. august 2016

I en fremragende kamp sikrede UH Esbjergs U18 hold sig den samlede sejr i LP Open, den store invitationsturnering i Leipzig.
UH Esbjerg skabte sensationen, da holdet i finalen slog værterne med 29-23 efter 14-13 ved pausen.
Hjemmeholdet var storfavorit, da træner Marc Uhd valgte at spare nogle spillere, der havde ømme ben og ankler, for at de kan være klar til næste weekends kvalifikationskamp.
Men de otte spillere, der var på banen for UH Esbjerg, gik uimponeret til værks og styrede kampen fra start til slut. Lige så stille og roligt satte de den ene nål efter den anden i modstanderne, og hallen sluttede med klapsalver ned mod UH Esbjerg, da dommernes fløjte lød for sidste gang.
En kraftpræstation af vores unge spillere i en 40 grader varm hal.

UH Esbjerg er finaleklar i Leipzig

UH Esbjergs U18 er finaleklar i den store invitationsturnering i Leipzig.
Pladsen i finalen blev en kendsgerning, da Esbjerg-holdet slog Friesenheim i semifinalen søndag formiddag. Sejren blev på 30-23 efter 14-11 ved halvleg.
Det var i de første 25 minutter en jævnbyrdig kamp, hvorefter vores U18 trak fra.
UH Esbjerg fik en rigtig god start og kom foran med både 3-1 og 7-4. Det gav ro i opbygningsspillet, og når spillerne gik mod mål. Der er dog et par ting, der skal rettes og det er, at både i første og anden halvleg var UH Esbjerg foran med fem mål og burde her have lukket kampen endegyldigt. Det lykkedes dog ikke, og Friesenheim kom op, inden sejren blev slået fast med de syv mål.
Finalen står mod Leipzig, og det bliver en gentagelse af den første puljekamp. Her er Leipzig storfavorit, idet træner Marc Uhd kun råder over otte spillere mod Leipzigs 15. At Uhd kun har otte spillere til rådighed skyldes, at et par af vores drenge døjer lidt med ømme skinneben, ømme ankler og lignende småting. Men da holdet allerede næste weekend skal spille kvalifikationskamp, tages der ingen chancer.
For March Uhd er det da heller ikke kampens resultat men dens indhold, der tæller.
Finalen spilles klokken 16, så UH Esbjerg er først hjemme ud på natten. Mod ikke, der bliver træningsfri mandag?

Klasseforskel da UH Esbjerg slog Melsungen

Der var klasseforskel, da UH Esbjerg’s U18 mødte tyske Melsungen i den inviterede turnering i Leipzig sidst lørdag eftermiddag.
UH Esbjerg vandt opgøret med ikke mindre end 30-18 efter 12-7 ved pausen.
Hermed er Esbjerg-drengene sikret en semifinalekamp, der spilles søndag klokken 10 mod VFL Friesenheim.
Kampen mod Melsungen bød på en langt bedre afstemning i forsvarsarbejdet hos vore spillere end i den tidligere kamp, og det gjorde, at modstanderne blev tvunget til at skyde på halve chancer. Dermed kunne UH Esbjerg få gang i kontraspillet, og det gav nogle lette mål.
I anden halvleg var der direkte klasseforskel på de to hold, og UH Esbjerg øgede stille og roligt føringen.
At Melsungen åbenbart ikke er vant til at tabe så stort kunne måske ses af, at tyskernes landsholdsfløj mod slutningen af kampen fik 2 x 2 minutters udvisning for at brokke sig over dommerkendelserne.

Det har i øvrigt været en varm oplevelse for drengene. Kampen mod Melsungen blev spillet i 35 graders varme, og lørdag aften stod på besøg i svømmehallen for at blive kølet ned.

Udvisninger kostede dyrt

Som beskrevet nedenfor på denne side deltager UH Esbjergs U18 i en inviteret turnering i Leipzig, og på vejen mod Leipzig gjorde spillerne holdt i Hannover, hvor det blev til en træningskamp mod det lokale hold.
I den første kamp i Leipzig mødte vi lørdag formiddag Leipzig, der spiller i den tyske bundesliga for U18.
Det blev et meget lige opgør, som vores drenge tabte med 23-25, idet holdet i de sidste minutter blev ramt af to udvisninger ved stillingen 23-23.
Den første udvisning kan der ikke indvindes noget mod, men da Leipzig  brænder det efterfølgende angreb, beder en af vores spillere dommerne om at stoppe tiden, og det kostede en ny udvisning, så vi måtte spille den sidste del af kampen fire mod seks. Det kostede sejren.
Leipzig kom ellers godt fra start og første med 6-2 efter 12 minutter. Men UH Esbjerg kom godt igen, og ved halvlegen førte hjemmeholdet med 12-11.
I anden halvleg bølgede kampen frem og tilbage, hvor de to hold skiftedes til at have føringen inden den fatale afslutning.
Det skal siges, at UH Esbjergs forsvar er set bedre end i denne kamp. Men det er også gode hold, drengene møder, og de får en rigtig god gang træning samtidig med, at de hygger sig og socialt har stort udbytte af turen.

Næste kamp spilles lørdag eftermiddag klokken 16.
Referat fra Hannover-kampen kan du læse her under:

U18 var lige ved i Hannover

Hannover Burgdorf er et godt hold i den tyske bundesliga for U18, men vores UH Esbjerg U18 er lige så gode
Det beviste holdet, da det under vejs til en inviteret turnering i Leipzig mødte Hannover Burgdorf i en træningskamp fredag sidst på dagen.
Resultatet blev en sejr til de lokale på 26-25 efter UH Esbjerg havde ført ved pausen med 11-10.
Esbjerg-drengene kom to timer for sent på grund af kø på motorvejen, men det kunne ikke ses på deres spil. Holdet spillede en fremragende første halvleg, hvor alle bød ind, og 2. halvleg blev lige med skiftende føringer til de to hold. Hannover Burgdorf scorede sejrsmålet 15 sekunder før tid. Det gav UH Esbjerg muligheden for en sidste scoring, men den glippede.