Afgørende runde i grundspillet | Nyheder | REHH

Anette Knudsen
5. April 2019
Foto leveret af: Photo-Andersen.dk

Når bussen kører mod Sydøstfyn lørdag til udekampen mod GOG, er det den sidste grundspilskamp i sæsonen 2018-19. Kampens betydning er voldsom stor. Kan sæsonen godkendes efter en fin slutspurt og slutspilsdeltagelse? Eller bliver sæsonen en uomtvistelig ommer, hvis det ender med en 9. plads? Det er de barske konditioner for kampen.

Selvom REHH tabte stort på hjemmebane til Skjern i sidste runde, så har foråret været stærkt for vores drenge, rigtig stærkt - det skal vi huske. For få måneder siden var der 7 point op til 8. pladsen og slutspillet. Den situation er nu ændret. Status inden sidste runde der bliver spillet på lørdag er, at vi har kæmpet os fri af dyndet og nu ligger placeret på den eftertragtede 8. plads med 1 point ned til SønderjyskE på 9. pladsen. Vi er tæt på en forløsning. Ganske tæt. Men slet intet er afgjort, det ved alle. Det er ikke umuligt for SønderjyskE at hente point i Holstebro. Jo, det vil da være en overraskelse hvis det sker, ingen tvivl, men scenariet er alligevel realistisk.

Topholdet GOG som ender på en 2. plads i grundspillet -  fordi Aalborg grangiveligt slår KIF Kolding hjemme og tager 1. pladsen - har haft en stærk sæson. Har REHH overhovedet en chance for at vinde den udekamp? Ikke hvis man anskuer placeringsforskellen, det er klart, men der er heldigvis andre parametre at måle på. Opgørene mellem REHH og GOG er traditionelt tætte. I den omvendte kamp i Esbjerg var REHH foran 21-17, men tabte dog alligevel og i – godt nok kun - en træningskamp i januar, vandt vi ret klart. Og så det næste: Skal man ligge noget i, at GOG spillemæssigt har været – og er - inde i en formnedgang lige nu? Eller er det bare et naturligt udtryk for mental og fysisk opladning og parathed, inden de afgørende kampe i slutspillet, som venter dem lige om hjørnet? Alt det må tiden vise. I mellemtiden må vi vente. Kæmpe. Og håbe.

 

/Sune Agerschou