Challenge er sendt til indkast | Nyheder | REHH

Julie Nicolajsen
26. september 2019
Foto leveret af Photo-Andersen.dk

Alle ligaklubber var med kort varsel indkaldt til fælles klubmøde onsdag aften. Her havde vi som klub hver især mulighed for at komme med vores holdninger og input til de mest omdiskuterede emner i dansk håndbold i øjeblikket: den elektroniske team time out knap og muligheden for at tage en Challenge. Begge er tiltag som blev indført i både dame – og herreligaen op til denne sæson.

Desværre har der været flere dårlige episoder på grund af de nye tiltag i de første runder af begge ligaer. Dette er ikke til gavn for dansk håndbold, og på baggrund af disse udfordringer var klubberne altså samlet for at give deres besyv med på sagerne.

Udvalget for Professionel Håndbold vedtog efterfølgende, og i forlængelse af det afholdte møde med ligaklubberne, at Challenge sættes på pause som minimum for resten af indeværende sæson.

Muligheden for elektronisk team time out bibeholdes som hidtil, men med den tilføjelse at ved uberettiget kaldt team time out, kan modstanderholdet vælge enten at få et straffekast eller at beholde bolden.

Video Proof, hvor dommerne har mulighed for at gennemse tvivlsomme situationer igen, fortsætter som hidtil. Der arbejdes dog videre med mulighed for bedre formidling til tilskuerne i hallen.

Kasper Jørgensen, der er formand for Divisionsforeningen og medlem af Udvalget for Professionel Håndbold, udtaler følgende: ”Vi har foretaget nogle nødvendige ændringer for at få håndbolden tilbage på sporet i denne sæson. Når vi vælger at holde fast i teamtimeout-knappen, er det fordi, vi mener, det er en god løsning, der har fungeret upåklageligt til slutrunder de sidste to år. Og med de ændringer, vi indfører i regelsættet, forsøger vi samtidig at fjerne incitamentet til at trykke på knappen ud fra taktiske betragtninger. Nu skal vi så også sikre os, at teknikken er med os. Det er et ansvar, vi sammen med klubberne må løfte.”

Både ændringerne i forhold til Challenge og team time out’en sker med øjeblikkelig virkning.

/Anette Knudsen