Den nye anfører i Ribe-Esbjerg HH er vokset op i Spangsbjerggade! | Nyheder | REHH

Julie Nicolajsen
19. februar 2021
Pilen pegede direkte mod Mathias Jørgensen

Når Mathias Jørgensen ikke er på håndboldbanen studerer han bl.a. modeller rettet mod optimering af vindmølledrift og dermed grøn energi

Islandske Gunnar Steinn Jonsson er rykket til den tyske liga. REHH skal derfor have ny anfører. Og der er jo ingen grund til at kigge 1800 km. mod nordvest, når man har den åbenlyse anfører boende midt i Esbjerg. Og hvad ved vi så om Mathias?

Vi ved, at han sammen med lillebror Morten (venstre fløj i næste sæson) er vokset op i Spangsbjerggade i centrum af Esbjerg.

Vi ved, at danmarksmesterskabet for U18 i 2013 ikke kun skaffede guldmedaljer. Det var også rammen om vedblivende venskaber med holdkammerater som bl.a. Mark (Nikolajsen, Lemvig-Thyborøn), Pelle (Schilling, samme sted), Jacob (Holm, Füchse Berlin) og Andreas (Madsen, HC Odense).

Vi ved, at Mathias lige nu er dykket ned i emnet Strukturel Dynamik – herunder konceptet Modelopdatering, der bruger vibrationsmålinger til at kalibrere de nominelle beregningsmodeller, man sætter op. Alt sammen for at give endnu mere viden om egenskaberne i en mast eller vindmølle. For Mathias er ved siden af fuldtidsprof. håndboldspiller i gang med ingeniørstudiet på Aalborg Universitet i Esbjerg under den ”Esbjerg ordning”, der er særligt tilpasset elitesportsudøvere.

Vi ved, at en anfører ikke får holdets respekt via stjernerne på skuldrene. Den får man, når man i praksis lever op til rollen. Når man går foran, når det er træls. Når man glædes med holdkammeraternes successer. Når man er der, når de dukker nakken. Når man i bund og grund er den ordentlige fyr, som holdkammeraterne gerne vil have som frontkollega.

Og det blev lige til en lynpræsentation af Mathias Jørgensen!


/Lars Lundgaard