Den nye norske højreback, Simen Schønningsen | Nyheder | REHH

11. Oktober 2018
Foto leveret af: Photo-Andersen.dk

Simen Schønningsen - på holdet også kaldet “Norge 2 eller Ole, Dole og Doffen (Rip, Rap og Rup på norsk)” som rygterne går på - kommer senest fra HBW Balingen-Weilstetten i 2. Bundesligaen i Tyskland, hvor han spillede i to år. Simen kommer oprindeligt fra Norge, hvor han har spillet i mange år og også opnåede titlen som norsk mester med Haslum HK.

Han flyttede til Esbjerg over sommeren, og det sværeste ved flytningen har været alle de praktiske småting, der skulle på plads, som alt til lejligheden, bank osv. Simen føler dog, at klubben har været en stor hjælp: “De har hjulpet meg med alt fra Cpr nr til å finne leilighet. De har virkelig hjulpet meg med å komme godt på plass”

Simen synes, at overgangen til Danmark har været meget nem, da Norge og Danmark på mange måder er lig hinanden, både I forhold til folket og kulturen. Også holdet og Esbjerg by er Simen ovenud tilfreds med:  “Jeg føler, jeg er faldet veldig godt til. Holdkameraterne er en riktig god gjeng med fyrer og byen virker veldig fin.  Byen har alt man trenger, en fin størrelse, gode restauranter og også de butikker man trenger. Jeg bor veldig sentralt og trives veldig godt med det.”

Simen har fundet en dejlig lejlighed centralt i Esbjerg, hvor han bor alene. Hans norske kæreste spiller for Viborg HK og bor derfor i Viborg. Hvis man spørger hende, hvad Simens største svaghed er, så vil hun sikkert nævne, at han er et rodehoved, men spørger man Simen, mener han, at han “blir bedre og bedre.”

I sin fritid elsker Simen at være sammen med sine venner. Derudover uddanner han sig også ved siden af holdbolden på BI i Norge, hvor han læser Markedsføring og ledelse.

Simens mål for sæsonen er at komme i toppen af den danske liga, og han mener opskriften på det bliver at holdet: “må stå sammen hele veien, og så er det i Mai vi skal være best, det er alle de små tingene som utgjør de store forskjellene”. På holdet tror han, at Magnus Sødenå (Norge 1/den anden del i Ole, Dole og Doffen), bliver den største bidragsyder til bødekassen. Han mener også, at Magnus er den bedste til fodbold, men at Kasper Kvist er den hurtigste.