Det blev to vigtige point | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
20. september 2014
I de første 17 minutter spillede Ribe-Esbjerg HH drømmebold, og det resulterede i en føring på 9-2 mod Lemvig-Thyborøn Håndbold denne lørdag i Invactor Arena. Men derefter dalede kvaliteten i spillet ganske kraftigt.
Resultatet blev dog en forholsvis sikker sejr på 24-19 efter 12-8 ved halvleg.
De sidste knapt tre kvarter af kampen blev ikke nogen køn omgang, men vi kan glæde os over, at drengene blev ved med at kæmpe, og at det gav de to vigtige point. Og det positive er, at havde det været en kamp, der blev spillet sidste sæson, havde vi formentligt tabt den - eller i bedste fald spillet uafgjort. Nu blev drengene ved med at kæmpe, og det er det, der giver pointene.
En mildest talt tvivlsom dommerpræstation hjalp ikke på skønheden. Det kan blandt andet undre, at Morten Nyberg dårligt måtte røre modstanderne i forsvaret og tidligt i kampen fik en udvisning, mens Lemvig-Thyborøn kunne udsætte ham for en virkelig voldsom behandling uden de store konsekvenser. Et slag mod Morten Nybergs kæbe blev således takseret til to minutters udvisning. Dommerne havde altså set hændelsen, der kun kan give et rødt kort efter de gængse regler.

Nyberg var til tider udsat for en hårdhændet behandling.

Dommerpræstationen skal dog ikke være en undskyldning for, at kampens kvalitet dalede kraftigt. Ribe-Esbjerg HH faldt alvorligt i spilkvalitet efter de første 17 minutter, og der blev brændt alt for meget i angrebet, ligesom det flydende spil aldrig kom igang i den sidste del af kampen.
Vores spillere startede som lyn og torden. Der var tale om solidt forsvar, og i angrebet flød det bare.
Selv om Lemvig-Thyborøn hurtigt tog Matias Helt ud af spillet med en mandsopdækning, tog de andre spillere over, og som nævnt var stillingen 9-2 efter 17 minutter.

Selv om Matias Helt i perioder blev mandsopdækket, fik han dog også scoret.

Her slog holdet en smule "op i banen", og Lemvig-Thyborøn kom gradvist mere og mere med i kampen, og da der manglede godt fem minutter af halvlegen, kom Lemvig-Thyborøn på 10-8.
I anden halvleg fulgte Lemvig-Thyborøn med til stillingen 14-12, hvorefter REHH igen fik skabt luft med en seks måls føring efter 13 minutter ved stillingen 18-12. Derefter var der ikke tvivl om sejren.

Revisor Ole Pallesen, Deloite, hædrede Sebastian Frandsen som man of the match.

Det var en kamp, hvor forsvaret stod godt, og helt retfærdigt blev Sebastian Frandsen efter kampen kåret som man of the match af revisionsfirmaet Deloite, der var kampsponsor.

Troels Jørgensen i gennembrud

Sebastian Frandsen havde en virkelig stor dag i målet, og han var en kraftig medvirkende årsag til, at de to point blev hentet hjem.
I angrebet haltede det mere, men Lemvig-Thyborøn er en svær modstander, der har et aggressivt forsvar, men som nævnt blev vores spillere ved med at kæmpe.
Mads Overgaard var en af de spillere, der tog ansvar og blev topscorer med fem mål.
- Hvad siger du til kampen?
- Det blev en rodet kamp. Vi fightede den igennem. Sebastian stod godt, og det samme gjorde forsvaret. I angrebet manglede vi at få skuddene indenfor målrammen.
- Hvad sker der efter de første 17 minutter?
- Vi lutter os lidt hen over, at det går så godt i den første del af kampen. Vi føler nok lidt, at den er hjemme, og det er farligt. De kom ind i kampen, og det viser sig jo, at tre til fire kontraer er nok til, at de er med igen. Men det er godt, at vi ikke går i panik og ikke stresser.
- Det var to vigtige point, der viser, at sejren over BSV ikke var forgæves, sagde Mads Overgaard efter kampen.
Alexander Nielsen: - Det er dejligt at vinde den kamp, når vi ikke spiller på vores bedste niveau. Det er en af de kampe, vi sidste sæson havde tabt eller i bedste fald spillet uafgjort. Her bevarer vi momentum.
- Vi starter som lyn og torden og stod rigtig godt i defensiven. Men Lemvig-Thyborøn skulle jo med i kampen, selv om de kom det lidt for godt. Men jeg mener, at vi får den lukket igen på en god måde.

Kampens tal

Målscorere Ribe-Esbjerg HH: Mads Overgaard 5, Troels Jørgensen 3, Morten Nyberg 3, Matias Helt 3 (1), Mark Nikolajsen 2, Morten Vium 2 (1), Rene Antonsen 2, Phillip Holm 1, Rasmus Bertelsen 1, Jacob Holm 1, Alexander Nielsen 1.
Udvisninger: 4.
Lemvig-Thyborøn: Nicolaj Hansen 7 (1), Søren Nørgaard 5 (2), Andreas Jensen 3, Jakob Thoustrup 1, Sebastian Thor 1, Matias Damgaard 1, Troels Aagaard 1.