Det gik ikke mod SønderjyskE | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
15. oktober 2014
Efter en intens og til tider dramatisk kamp måte Ribe-Esbjerg HH lige netop se sig besejret med 31-27 i kampen mod SønderjyskE efter at have ført 14-12 ved pausen.
Det var det sidste kvarter, der kostede sejren. Indtil da havde kampen været helt lige, men forsvar og målmand var ikke stærke nok, og i angrebet kørte det heller ikke for godt i den del af kampen. Hertil kom, at REHH var direkte uheldige et par gange. Sebastian Frandsen reddede skud fra SønderjyskE, men i begge tilfælde røg bolden ud til en spiller fra SønderjyskE, der så kunne score. Havde vores forsvar fået fat i bolden, havde det givet mulighed for kontramål i stedet for målene til SønderjyskE, og så kunne kampen have fået et helt andet udfald.
SønderjyskE kom bedst fra start, og førte med et enkelt eller to mål til midt i halvlegen.
Her fik vi udlignet ved stillingen 9-9, og med tre minutter igen lykkedes det os at komme foran med fire mål. SønderjyskE fik dog reduceret.
I anden halvleg bølgede kampen frem og tilbage til midt i halvlegen, hvor SønderjyskE trak fra. Deres målmand, Anders Petersen, begyndte for alvor at tage fra, og forsvaret pressede vores angreb til at skyde alt for forceret. I den anden ende stod vort forsvar ikke optimalt.
Kampen blev nøjagtig så intens og lige i de første tre kvarter som forudset af de fleste, og havde vores spillere nået tidligere kampes takter, var der blevet tale om et andet udfald.
Noget rod
Med til billedet hører også, at kampen til tider blev noget rod, og det havde ikke mindst dommerne deres andel i med en række mærkelige kendelser, som tydeligt frustrerede spillerne - og det gjaldt til begge sider.
Sportschef Sune Agerschou sagde efter kampen, at vores indsats ikke nåede de samme højder som i de tidligere kampe.
- Forsvaret er i 2. halvleg ikke stærkt nok. At lukke 18 mål ind i en halvleg, er ikke set tidligere hos os, og vi halter også efter i angrebet i denne del af kampen, mens vi spillede en god første halvleg.
- Nu skal vi op på sporet igen. De gode ting, der er vist tidligere, skal vi have fat i igen. Der sidder 2500 tilskuere i hallen, og det er holdets fortjeneste. Der er stort cadeau til holdet for de første otte runder, og nu skal vi tilbage på sporet, fastslog Sune.
Irriteret
Cheftræner Claus Uhrenholt var efter kampen irriteret over nederlaget.
- Vi dækker for dårligt op, og målmand og forsvar hænger ikke sammen i den sidste del af kampen. Der er en række personlige fejl, og vi tager forkerte beslutninger. I angrebet afslutter vi for hurtigt. De gange, vi spiller bolden og venter på chancen, laver vi også mål.
- Det her plejer jeg ikke at sige offentligt, men de to dommere var skyld i, at kampen blev noget ujævn. Jeg siger ikke, at vi blev bortdømt, men for begge holds vedkommende gjaldt det, at der kom nogle kendelser, som spillerne ikke var klar over, hvorfor kom, og det forvirrede spillerne. Det er uforståeligt, at man ikke sætter et stærkere par på et sådant opgør, der er et lokalopgør, hvor der bliver givet og taget.
- Men vi spiller heller ikke med den kynisme, som vi viste mod KIF Kolding København. Det glæder mig dog, at holdet blev ved med at kæmpe, sagde Claus efter kampen.
Man of the match

Foto Cecilie Winther

Kampens sponsor, Frøs Herreds Sparekasse, udpegede efter kampen Morten Nyberg som man of the match og han fik en flot gavekur for indsatsen.

Kampen i tal
Målscorere REH: Morten Nyberg 7, Mark Nikolajsen 3, Morten Vium 3 (2), Jacob Holm 3, Rene Antonsen 3, Phillip Holm 2, Troels Vejby Jørgensen 2, Matias Helt 2, Mads Overgaard og Alexander Nielsen 1.
Udvisninger: 5.
SønderjyskE: Kenneth Hansen 7, Ulrich Mortensen 5 (1), Simon Kristiansen 5, Claus Kjeldgaard 5, Magnus Gullerud 4, Kasper Thomsen 3, Besard Hakaj 1 og Gøran Sørheim 1.