15. september 2014

Der var spænding og drama for alle pengene, da UH Esbjerg’s U18 kvalificerede sig til at spille i de unges 1. Division.

Afgørelsen faldt ved et kvalifikationsstævne i Sønderborg, og UH Esbjerg måtte grueligt meget igennem, inden det lykkedes at spille sig i divisionen.

Det var anden runde af kvalifikationen, da det ikke lykkedes at komme videre efter første runde.

Drengene skulle i den indledende pulje møde Saxborg og Vejle, og vinderen af denne pulje skulle møde vinderen af den anden pulje. Det viste sig at blive Sønderborg.

I den første kamp mod Saxborg kom UH Esbjerg godt i gang og vandt 29-11. I den kamp fik holdet fordelt kræfterne på en god måde, og der blev spillet godt.

I den anden kamp mod Vejle var holdet lidt mere presset, men det blev dog til en sejr på 22-16.

Så kom dramakampen mod Sønderborg.

Kun et af holdene kunne få den eftertragtede plads i divisionen, og UH Esbjerg startede nervøst. UH Esbjerg kom dog foran med et mål, men missede mange chancer. Sønderborg fik først scoret efter fem minutter, men UH Esbjerg kunne ikke få tingene til at fungere og haltede bagefter det meste af kampen.

Da der manglede 7 minutter, var holdet bagud med fire mål.

Her valgte UH Esbjerg at tage keeperen ud og spille med syv mand på banen. Det forvirrede Sønderborg, så UH Esbjerg fik reduceret. Da der mangler tre minutter, fik Sønderborg en udvisning, og UH Esbjerg var bagud med to. Men ved en kraftanstrengelse lykkedes det UH Esbjerg at udnytte situationen og vinde med 20-18.

- Sejren resulterede forståeligt nok i vild jubel. Det var uhyre spændende men hverken kønt eller flot. Det var en intens fight, hvor Lasse Nikolajsen og Lasse Friis bar holdet gennem kampen, fortæller ungdomstræner Mark Bendixen (billedet).