En svær men ikke umulig opgave | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
29. august 2014

Når vi lørdag eftermiddag løber på banen i Aarhus for at møde Århus Håndbold i den første turneringskamp i denne sæson, er det til et opgør, hvor alt kan ske.

Som cheftræner Claus Uhrenholt siger, bliver det en svær men ikke umulig opgave.

- Århus er et godt hold, men de har Casper Olsen og Sebastian Hingeberg ude med skader. Det er et par gode spillere, men Århus er et fint hold med stor fysik og god højde, påpeger Claus, der også fortæller, at han har set holdet spille en enkelt gang op til sæsonen, men da manglede Århus et par stamspillere, så den kamp kan ikke rigtig bruges til noget.

- Men Århus er vel et hold, vi skal måle os med, hvis vi skal med i kampen om 8. pladsen?

- Der er mange hold, vi skal måle os med, lyder det med et grin.

- Århus hører vel til under top fem-seks, når de får alle mand klar. Det er et rigtig godt medgangshold, og kører det for dem, er de svære at slå. Uanset man hedder Ribe-Esbjerg eller Skjern.

- Der er altid mange ubekendte i sådan førsterundekamp for begge holds vedkommende. Kan vi få noget med hjem på udebane, er det rigtig godt. Det vil vi forsøge. Det bliver en svær opgave men ikke umulig. Det bliver en kamp om hver bold og hver centimeter, og det hold, der først giver op og ikke er koncentreret eller hjælper hinanden taber.

- Århus spiller det spil, de altid har spillet. Deres filosofi er så mange skud på mål som muligt, og står vi godt i forsvaret med en solid offensiv og godt målmandsspil, er vi nået langt. de skyder meget på mål, men er vi koncentrerede og dækker fysisk godt op og går til makronerne, vil de give bolde og mulighed for kontraer. Vi skal være parate til at løbe med dem, for det er et tungt hold.

- Man skal passe på ikke at falde i den fælde at give op, hvis Århus scorer en stribe mål, for de kan også hurtigt tabe en stribe bolde.

- Men det gælder om for Ole /assistenttræner Ole Nielsen. red.) og jeg at finde de spillere, der rammer dagen.

- Hvordan ligger det med Pelle Schillings fod og eventuelle andre skader?

- Det går godt fremad med Pelles fod, men han mangler megen kamptræning. Ud over det er der nogle småskavanker hist og pist men ikke sådan, at folk ikke kan spille, fortæller Claus Uhrenholt.