Erhvervsforedrag ”Du er din hjerne” og spillerpræsentation | Nyheder | REHH

Julie Nicolajsen
4. september 2020

Fredag eftermiddag havde vi Erhvervsforedrag for REHH, sponsorer og medlemmer af Business Esbjerg, hvor temaet var Hjernen.

Cheftræner for REHH, Kristian Kristensen lagde ud med en video fra holdets teamdag tilbage i juli. Dette blev brugt som intro til at fortælle om, hvordan adfærd og ageren i forskellige situationer har betydning. Hvis et team eller hold skal flytte sig, gøres det bedst under forudsætninger, der indebærer klare roller, rammer og regler. Kristian fortalte om, hvordan han i forhold til adfærd, bruger Garuda profilerne til at lære spillerne at kende, og give dem kendskab til hinanden. Han understregede, at det er vigtigt, at man har alle profiler/typer repræsenteret på et hold og i et team.


Hjerneforsker og Ph.d. Pia Enager tog smukt over, og fortalte om, hvordan selv ekstrem adfærd, som diagnosticeret psykopati, er meget påvirket af, hvilket miljø man er i. Alle i mødesalen blev nok lidt overraskede over fortællingen, om en udenlandsk hjerneforsker, som havde gjort store opdagelser, ved i sin forskning at scanne hjernen på en række indsatte mordere, der alle havde diagnosen psykopat. Han fandt noget helt specielt på scanningsbillederne, som ingen ellers har. I en anonymiseret efterfølgende scanning af hans familie, opdagede han, at han selv (som den eneste) havde ”psykopat-trækket” i sin hjerne. Men grundet sin opvækst, miljø, uddannelse osv., var denne ukendte side af ham aldrig kommet til udtryk. Ret vildt, at disse faktorer spiller så kraftigt ind.


Ud fra ovenstående forklarer Pia Enager, hvordan hjernen er formbar og at det primært er miljøet, der spiller ind. Hvordan vi holder vores hjerner gode (hukommelse, kreativitet m.v.) er der en række faktorer, der har stor indflydelse på. Søvn, motion, kost og koncentration er meget essentielt for en hjerne i topform. Søvnen rydder op i hjernen, og et velfungerende tarmsystem og sund mave er ofte lig med, en hjerne med et godt udgangspunkt. Forskning viser bl.a. at demens og Alzheimers ofte rammer folk, der sover dårligt. Ret tankevækkende, når søvnen ofte er noget, der rent faktisk kan påvirkes og forbedres. Motion og bevægelse er med til at danne nye hjerneceller og dermed holde hjernen i form, og dette kan ske hele livet igennem. Så det er aldrig for sent at begynde at røre sig.


Et spændende foredrag, som blev efterfulgt af spillerpræsentation.

REHH’s formand, Holger Refslund, bød velkommen og sendte en stor tak til sponsorerne, som har været loyale støtter gennem denne svære periode. Han håber på, at der snart åbnes op for yderligere tilskuere, ud fra den enkelte arena kapacitet, så flere håndboldglade mennesker kan komne ud og opleve sporten live.


Han gav ordet videre til cheftræner Kristian Kristensen, der med indlevelse og kyndig hånd, fik alle 17 spillere på scenen enkeltvis, hvor de blev præsenteret på bedste vis med deres sportslige historik samt lidt info fra deres mere private sfære.


En præsentation som var både spændende og oplivende i forhold til sæsonen forude.

Tak til alle for jeres fremmøde.

 

/Kirsten Riis Jørgensen