Hårdt tilkæmpet sejr | Nyheder | REHH

Anette Knudsen
23. december 2018
Foto leveret af: Photo-Andersen.dk

Ribe-Esbjerg HH fik en tæt sejr mod Lemvig-Thyborøn på 29-27 efter en kamp, som blev lige så lige som mange nok i virkeligheden havde forventet, når man tager REHH’ store nederlag i Lemvig i betragtning. I første halvleg var det særligt Lemvigs venstre back, Thyman, som kanonerede boldene i mål efter behag. 5 mål på 5 afslutninger siger alt om de problemer REHH’s forsvar havde med ham. Alle mål fra distancen. På playmakerposten fik Mark Nikolajsen sat godt drev i spillet, og det var et bevægeligt Lemvig-angreb som i de første 30 min. udfordrede hjemmeholdets defensiv. Angrebsmæssigt var der fine takter at spore fra REHH. Det flød og gled rigtigt fint, og mange spillere bød her ind med fornemme præstationer. Alligevel kunne Lemvig gå til pausen med en fortjent 14-16 føring efter en første halvleg, hvor REHH’s forsvar som skrevet havde udfordringer.

I anden halvleg blev der vendt op og ned på det hele. Jacob Heinl, som havde en fodskade og som var stærk tvivlsom til kampen, havde ikke været på banen i første halvleg. Han blev sendt ind i midterforsvaret fra anden halvlegsstart og sammen med en indskiftet Rasmus Boysen på den ene back, var han stærk medvirkende til, at REHH fik fat defensivt og blot tillod Lemvig at score 11 mål i de sidste 30 min.

Anden halvleg var helt lige. Lemvig havde flere gange bolden og kunne være kommet foran med 3 mål. Det var vigtigt, at de ikke gjorde det. REHH fik styr på tingene offensivt og anført af særligt Nikolaj Enderleit og Gunnar Jónsson – sidstnævnte scorede REHH’s sidste 4 mål i kampen - lykkedes det til sidst at køre forholdsvis sikker sejr hjem efter en meget tæt og dramatisk kamp.

Pointene er vitale for REHH og deler efterårssæsonen op i to. De første 9 kampe som var mangelfulde både mål i præstationer og point. De sidste 9 kampe som er godkendte, både i point og præstationer. Under alle omstændigheder et fint comeback i Ligaen, og endnu engang viser holdet mentalt overskud. De fleste sejre og point er hentet, selvom holdet har været bagud midtvejs i anden halvleg – det samme skete lørdag eftermiddag. Den del kan der bygges videre på.

/Sune Agerschou

Forud for kampen blev der som sædvanligt tippet på kampens resultat til VIP-arrangementet. Der var 9, der havde tippet rigtigt - derfor er følgende vindere blevet trukket ved lodtrækning: