Hjemmekamp mod SønderjyskE | Nyheder | REHH

12. April 2018
Photo-Andersen.dk

Vores sydlige naboer fra SønderjyskE, som på herrehåndboldfronten har hjemme i Sønderborg, har haft en noget svingende sæson. Som os har holdet været ramt af skader på centrale pladser, særligt i efteråret. Og samtidig har den tidligere næsten uindtagelige bastion på hjemmebanen ”Skansen” været fyldt med huller i forsvarsværket i denne sæson. Nederlag til en række af konkurrenterne i bunden og midten af rækken på hjemmebane ligner ikke det SønderjyskE-hold, vi kender fra tidligere sæsoner. Hvad årsagen er, ved vi ikke, men vi ved, at topniveauet hos de lyseblå stadig er meget højt. Hjemmesejren over rækkens duks, Skjern Håndbold, for ganske få uger siden vidner alt om det forhold. Kan man slå Skjern, kan man slå alle. 

SønderjyskE lagde ud i nedrykningsspillet med en sejr på 12 mål på udebane over HC Midtjylland. Den sejr skal man ikke lægge så meget i. Udover at SønderjyskE gjorde, hvad holdet skulle og greb opgaven seriøst an.

For Ribe-Esbjerg HH gælder det om at ryste skuffelsen over det missede slutspil af sig og sørge for at sikre sig forbliven i rækken. Den er ikke længere. Hvis tingene går som præsten prædiker, så rykker HC Midtjylland ned. Den kriseramte klub på heden stiller nu op med ganske få ligaspillere, resten er solgt fra. Men… der bliver stadig spillet om det - det skal vi huske. Og indtil holdet er reddet, skal vi være varsomme med at tage ting alt for givet. Vi skal gribe opgaven an med stor alvor og æresfrygt. Det skal man altid. Og lave det bedst mulige fundament til den kommende sæsons strabadser.

Vores egne drenge fik en enkelt pind med hjem fra Fælleden i Skanderborg efter en slutspurt af en anden verden i første kamp i nedrykningsspillet. Af den kamp skal de sidste 10 minutters fortræffelige spil tages med til mandagens hjemmekamp. Vi skal vinde vores hjemmekampe, sådan er det, og skal være dygtige nok til at hive 2 points med hjem, også selvom det traditionen tro bliver en spændende og lige kamp mod vores sydligere naboer. Kom så REHH!

/Sune Agerschou