Anette Knudsen
22. februar 2019
Foto leveret af: Ingrid Anderson-Jensen - Nordlyset72

Torsdag aftens hjemmekamp mod Skanderborg Håndbold udviklede sig til et drama af episke dimensioner. Intet mindre.

Det så ellers ikke ud til, at kampen ville blive tæt til sidst. Slet ikke. Efter en famlende start fra begge hold, som angrebsmæssigt slet ikke kunne få det til at fungere, så REHH for en kort stund ud til at få lidt styr på det. Holdet kom foran 4-2 efter 12 minutters spil i en periode, hvor forsvaret var stærkt, og hvor Søren Rasmussen havde fine redninger. Så gik REHH i stå. Totalt i stå. Skanderborg åd sig ind i kampen og udbyggede stille og roligt føringen. REHH`s angrebsspil var langsomt og uden temposkift. Kun Lukas Karlsson formåede med enkeltmandsaktioner at åbne lidt op fra distancen. Halvlegsføringen på 9-14 til gæsterne var der intet at indvende i mod. Der manglede ligesom noget nerve og noget dedikation fra hjemmeholdet. Sådan så det faktisk ud. Det var tankevækkende.

Men alt skulle ændre sig.

Anden halvleg startede som første halvleg sluttede. Manglende timing i REHH`s spil og to hurtige scoringer til Skanderborg, som nu var foran 16-9. Det så svært ud. Meget svært. Så skete der et eller andet. Noget som vi har set flere gange i denne sæson. REHH kæmpede sig tilbage. Forsvarsspillet, som ikke var dårligt i første halvleg, blev nu en mur. Angrebsspillet blev mere flydende og med flere temposkift. De fleste åbne chancer blev sat ind i kassen. I løbet af 12-13 minutter havde REHH hentet de 7 mål - det skete ved udligningen til 21-21. Det var et forrygende stærkt comeback. Nu lå kampen pludselig og vippede. Ville REHH fortsætte målstimen og efterlade Skanderborg sejlet godt og grundigt agterud? Eller ville de grønblusede genfinde momentum? Det sidste skete. Skanderborg red stormen af, spillede sig i front med 25-21 med blot 4 minutter igen. Kampen var afgjort. Troede man.

Så kæmpede REHH sig helt utroligt op af det klæbende dynd endnu en gang. Dygtige forsvarsaktioner igen, komplementeret med sikre scoringer, fik pludselig taget til at lette i Centex IT Arena i Ribe. Reduceringen til 24-25 faldt et minut før tid. Spændingen var ligeså intakt som ubrydeligt jern. Stemningen var på kogepunktet. Endnu et meget kvalificeret forsvarsspil betød en bolderobring, og med 6 sekunder igen blev Boysen stoppet forsætligt i en kontra. I de sidste 30 sekunder af en kamp er det en skærpet straf. Straffe til REHH. Kunne Kasper Kvist, som skulle eksekvere, stå for presset? Yes. Det kunne han! Han krydrede en god præstation med en sikker scoring. Med blot 2 sekunder tilbage i det øjeblik Bertram Obling i Skanderborg mål kastede bolden mod midterlinjen, var det uafgjorte resultat en kendsgerning troede alle, og jubelen brød løs.

Så skete der noget. Skanderborgs Samuelsson som kastede på mål fra midten i absolut sidste sekund, bolden havde ingen chance for at gå ind, da Haagen stod i målet, blev angiveligt generet af hjemmeholdets Jonas Tidemand, som satte en parade op - dog for tæt på banens midte, hvilket betød, at dommerrepræsentanten greb ind. Tidemand var ikke de lovpligte 3 m. væk. Straffe til Skanderborg. Vildt drama. Resten er historie. Haagen, som afløste Søren Rasmussen efter 38 minutters spil, reddede forsøget med en flot fodparade. Stærkt af Haagen og stærkt af holdet som kæmpede sig tilbage, selvom det så uforbederligt svært ud. Det er moral. Virkelig moral!

Målscorere: Kasper Kvist 7 (2), Lukas Karlsson 4, Gunnar Jónsson 4, Simen Schønningsen 3, Jonas Tidemand 3, Magnus Søndenå 1, Runar Kárason 1, Miha Zvizej 1, Mathias Jørgensen 1