Inspirerende fyraftensforedrag om et alvorligt emne | Nyheder | REHH

Anette Knudsen
13. December 2018

Onsdag den 12. december havde Ribe-Esbjerg HH inviteret samarbejdspartnere og sæsonkortholdere til gratis foredrag i Musikhuset Esbjerg. Foredraget var arrangeret i samarbejde med Business Esbjerg og Jysk Fynske Medier.

Foredragsholderne Mads Hansen og Lena Boel holdte et spændende, rørende og ikke mindst inspirerende foredrag med temaet ”Karriere, kemo og kampgejst”. Mads Hansen, der til daglig er en af verdens bedste håndbolddommere, fortalte om sit forløb med lymfekræft, som han fik konstateret for 6 år siden. Et forløb der tog hårdt på både ham og familien, og hvor han var fraværende fra både sit civile arbejde og håndboldbanen størstedelen af de efterfølgende 18 måneder. Lena Boel, der fik konstateret brystkræft for 4 år siden fortalte også indlevende om sit forløb med en alvorlig sygdom, samtidig med at der er fuld fart på karrieren. I Lenas tilfælde var det modsat Mads fortsat muligt at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet gennem hele sygdomsforløbet. Det er et godt eksempel på, hvor forskelligt to kræftforløb kan være. De to foredragsholdere gjorde meget ud af at fortælle hvor vigtigt det som leder, kollega og nær relation er at huske på, at ikke to forløb er ens.

Virksomhedens rolle i et sådan forløb påpegede både Mads og Lena også vigtigheden af, og i den forbindelse gav de flere konkrete eksempler på værktøjer, som arbejdsgiveren kan benytte. Det er vigtigt, at der lægges op til dialog og afstemningsforventes med den syge medarbejder samtidig med at denne delagtiggøres, således at denne stadig føler sig som en del af fællesskabet på arbejdspladsen. Dette letter også tilbagevendingen til arbejdspladsen. Derudover bør arbejdsgiveren også være særlig opmærksom på de senfølger, som sådan et hårdt og krævende sygdomsforløb medfører.

For mange er en livstruende sygdom et tabu, der medfører stor berøringsangst fra folk omkring dem. Vigtigheden af dialog og det at turde at tage den svære samtale blev i den grad understreget på foredraget denne onsdag eftermiddag.