Jacob Heinl - Fra Flensburg-Handewitt til Ribe-Esbjerg HH | Nyheder | REHH

5. November 2018
Ingrid Anderson-Jensen - Nordlyset72

Ribe-Esbjerg HH kan fra denne sæson skrive den erfarne tyske stregspiller Jacob Heinl på holdkortet. Han kommer fra klubben SG Flensburg-Handewitt, hvor han har spillet siden han var 8 år. Siden er det blevet til mange flotte titler; vinder af Europa Cuppen for pokalvindere i 2012 og senest var Jacob, som anfører, med til at vinde mesterskabet i sæson 17/18 i Tyskland med SG Flensburg-Handewitt - for første gang i 14 år for klubben. Den største håndboldoplevelse i Jacobs flotte karriere indtil videre var dog at vinde Champions Leauge: “Min oplevelse med at vinde Champions Leauge var utroligt. Vi slog Kiel i finalen, og som bosiddende i Flensborg var det ekstra specielt. Jeg havde ikke forestillet mig, hvor fedt det egentlig var. Vi fejrede det i en hel uge”, udtaler Jacob med et smil på læben.

Jacob har siden 2007 altid været at finde på førsteholdet i SG Flensburg-Handewitt, hvor det er blevet til 518 mål i 371 kampe og optagelse i deres “Hall of Fame”. Det har selvfølgelig ikke været nogen nem beslutning for Jacob at tage skiftet til Ribe-Esbjerg HH, men han ser store muligheder i klubben: “Jeg har spillet i Flensborg hele mit liv, men jeg var parat til at prøve noget nyt. Desuden ønskede jeg også at belaste min krop en smule mindre. Jeg havde mange gode snakke med de ansvarlige i REHH omkring klubbens ambitioner, så jeg besluttede mig for at spille her.”

Jacob bor fortsat i Flensburg og kører derfor de 150 km, hver dag han skal til træning – en gang imellem overnatter han i Esbjerg ved en af holdkammeraterne, for at gøre tingene lidt nemmere. Han går derfor også og overvejer, om han snart skal flytte til Esbjerg. Han har endnu ikke fået set så meget til byen, men han udtaler “centrum er så hyggelig og smuk. Jeg kan godt lide at erfare mig nye oplevelser, så det vil slet ikke være noget problem for mig at flytte til Esbjerg, tværtimod vil jeg synes det var spændende.”

Når Jacob ikke spiller håndbold, elsker han at rejse: “Jeg rejser oftest med mine venner til steder, jeg aldrig har været før. Jeg synes, det er spændende at opdage og lære om nye lande og byer”, udtaler han.

Jacob har altid spillet i nr 21, men eftersom Miha har det, matte Jacob være kreativ og valgte derfor nr. 31 - han har nemlig fødselsdag d. 3/10. Omkring holdet udtaler Jacob; “jeg er helt sikkert ikke den hurtigste - det må være Kasper Kvist eller Magnus Søndenå, men det er Kasper, der er den bedste til fodboldopvarmningen på holdet. Jeg tænker, det bliver Niels eller Simen, som bliver de største bidragsydere til bødekassen.”

Top 6 er Jacobs ambition for holdet, og han udtaler “jeg vil hjælpe holdet både på og uden for banen og gøre alt for, at vi vinder mange kampe.”