Kasper Nielsen på plads i Ribe-Esbjerg HH | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
21. September 2015


En af dansk håndbolds legendariske skikkelser, Kasper Nielsen, spiller nu for Ribe-Esbjerg HH.

På U-landsholdets tur til Grønland i juni i år blev Jonas Tidemann korsbåndskadet og er ude i en sæson, netop som han skulle i gang som bærende ny spiller på stregen og i forsvaret for Ribe-Esbjerg HH. Derfor har klubbens ledelse arbejdet frem mod en kompetent løsning.

Bestyrelsesformand Lars Lundgaard fortæller, at der ikke i budgettet har været mulighed for at hente en ekstra markant profil ind: - Jeg er meget taknemmelig for, at en af vores hovedsponsorer,  Det Faglige Hus, sammen med en række øvrige sponsorer ekstraordinært har sikret en økonomi, så vi kunne tilknytte en kapacitet som Kasper Nielsen. Vores sponsorer ved godt, at vi knokler inden for snævre økonomiske rammer, og derfor er det en meget stor opbakning til det arbejde, der foregår i REHH.

Stor glæde

Sportschef Sune Agerschou siger, at det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere Kasper Nielsen som ny REHH-spiller.

- Efter Tidemands skade, har vi haft behov for en styrkelse af holdet, og Kasper kan med sit høje spillemæssige niveau, store ekspertise og dybe erfaring gå direkte ind og støtte op om holdets primært unge spillere.

- Med et cv, som blandt meget andet tæller et Europamesterskab med landsholdet og talrige danske mesterskaber med GOG, er det uden sammenligning det største navn, vi har haft i klubben. Ubetinget.

Videre siger Sune Agerschou: - Jeg vil benytte lejligheden til at takke kommunens erhvervsliv. Jeg har i bestræbelserne på at indsamle pengene fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra mange forskellige virksomheder. Tak for det. Uden Jeres støtte var en aktion som denne ikke mulig. En særlig tak skal i den sammenhæng gå til Det Faglige Hus, som i den grad gik forrest i indsamlingen.

Glæder sig

Selv glæder Kasper Nielsen sig til at komme i gang.

- Hvorfor har du valgt REHH?

- I bund og grund vil jeg bare rigtig gerne spille håndbold. REHH er en rigtig god ”bane” at deltage på. Efter den snak, jeg har haft med Sune (Agerschou. Red) og Claus (Uhrenholt, cheftræner. Red.) og deres ide om, at de kunne bruge mig og mine erfaringer, vil jeg gerne være med i REHH. Det hænger også sammen med, hvor jeg kan bruges. At jeg også kan løbe lidt med over midten og bruges i angrebet.

- Jeg prøvede i Lemgo i Tyskland at spille sammen med mange unge, der gav den fuld gas, men som også gerne ville have erfaring og rutine. Det var spændende også for mig. Det er spændende at guide ind i mellem og se, om de kan bruge det, jeg har lært.

- Hvornår kommer du på banen?

- Jo før jo bedre. Nu sendes papirerne til DHF, og så må vi se, hvor hurtigt det går. Nu skal jeg også lige træne sammen med de nye holdkammerater både i forsvar og angreb. Nogle gange er det fint at få nye på holdet, men man skal også passe på, at det ikke går for hurtigt. Vi må se, hvornår Claus mener, der er plads til mig.

Kasper Nielsen lægger ikke skjul på, at der for ham er en udfordring at spille i en klub udenfor Boxer herreligaens top: - Det er en motivation for mig og kan også være med til at løfte mit niveau. Det kunne også være sjovt at være med til at sætte point ind på kontoen.