Mads fik arbejde på få timer | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
6. November 2014
Som håndboldspiller er man vant til, at det går hurtigt og man er glad, når tingene lykkes. Og tingene kan lykkes, når bare man arbejder sammen. Det gælder både på og udenfor banen.

Vores dygtige forsvars- og stregspiller, Mads Overgaard, var ekstra glad, da det i løbet af få timer lykkedes at skaffe ham et arbejde hos Esbjergs største og førende totalentreprenør, Nem Byg a/s.

Mads Overgaard havde brug for et job, der kan kombineres med håndboldspillet, og det job havde projektchef og medejer af nem Byg a/s, Jesper Nielsen.

Forhistorien er, at Mads Overgaard har gået på it-linjen, der er en forskole til en uddannelse som it-supporter eller it-tekniker. Men det var umuligt at finde en elevplads i den branche, når der samtidig skulle være plads til håndboldspillet. Som elev i it-branchen hedder det 37 timers arbejdsuge med normal arbejdstid fra klokken 8 til 16. Og det kan ikke passe sammen med håndboldtræningen.

Mads er glad for sit arbejde

- Jeg ringede til Rikke (direktør i REHH, Rikke Tangaa, red), hun ringede til Jesper Nielsen og i løbet af samme aften havde jeg et job i Nem Byg a/s. Lige nu går jeg på sygehuset og rydder op efter håndværkerne og hjælper i øvrigt med alt muligt. Jeg har samtidig fået en fantastisk ordning med meget stor frihed. Jeg kan få de timer, jeg vil have, og jeg kan gå, når det er håndbolden, det gælder, fortæller Mads Overgaard, der fortsætter:

- De steder, jeg søgte i it-branchen, kunne de godt se, at håndbolden kræver meget, og det kunne ikke passes ind. Jeg ville gerne i voksenlære for at få det til at hænge sammen hjemme og få det til at løbe rundt. Men det her job hos Nem Byg a/s er fint.

- Er it-planerne så skrinlagt?

- Nej, det vil jeg gerne i gang med senere, fortæller Mads.

 - Jeg har selv spillet håndbold og er nu træner. Vi har tidligere haft en håndboldspiller som lærling, men han flyttede til Skjern for at få mere spilletid, så jeg ved, at håndboldspillere er knaldgode, lyder det med et smil fra Jesper Nielsen, der tilføjer: - Vi gjorde det for at hjælpe, og så kunne vi selvfølgelig også bruge en mand.

Jesper Nielsen ville gerne hjælpe, og så manglede de en mand.

- Mads har fået et frit job, og rent praktisk har vi klaret det ved, at vi har sat nogle cirkatider op for arbejdet, så kollegerne nogenlunde ved, hvornår Mads er der.