Nytårsmiddagen er reddet | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
18. december 2014
Nu skal jeg ikke foregøgle, at jeg ved meget om, hvem der laver mad hjemme hos vores spillere i det daglige eller ved festlige lejligheder.

Men det er en kendsgerning, at med det kamp program, der har været i december og omkring jul, har spillerne ikke haft alverden med tid til at stå ved kødgryderne for at lave nytårsmenuen.

Det behøver de rent faktisk heller ikke, for en af vores gode støtter, Renes Køkken, har sørget for den del af festen. Han har udarbejdet en lækker nytårsmenu, som både spillere og alle andre kan bestille og dermed selv slippe for besværet i køkkenet.

Menuen består af i alt fem retter, men man kan godt nøjes med at købe de tre.

- Det er tredje år, jeg laver nytårsmenuen, og den bliver lige så stor en succes som de foregående år, kan jeg se af forudbestillingerne, fortæller Rene Nikolajsen, Renes Køkken.

- Menuen er lavet til alle, der gerne vil have god mad på årets sidste dag, men som ikke selv vil stå i køkkenet den 31. Menuen er mere eller mindre færdig forstået på den måde, at tingene blot skal lunes, og der er en fuldstændig færdig vejledning med, ligesom der følger billeder med af, hvordan vi synes den skal anrettes.

- Det er nærmest som at skubbe en bakke med lørdagskyllinger ind i ovnen. Det er meget nemt at gå til, fortæller Rene, der også siger, at nogle jo gerne vil have rødt kød, mens andre overhovedet ikke vil have farve på kødet.

- Der er en fuldstændig vejledning med til, hvordan kødet skal behandles, så det bliver rødt eller gennemstegt

Hvad er det så, du kan få?

Menuen lyder som følger:

 1. cremet skaldyrssuppe m. hummerhaler, puffede græskarkerner og grøn olie.

2. røget torskefilet m. dild og bladselleri. Hertil sprødt brød og spæde salater.

3. duet af kalv: filet og bryst, confiterede kartoffel, brændt porre, svampetimbale,  syltede rødder og portvinssauce.

4. blå kornblomst og lokal brie med syltede valnødder og blommekompot.

5. chokolademousse m. syrlig gele, karamel, krystalliseret chokolade og mini marengs.

Hjemmelavet kransekage dyppet i chokolade.

Tre retters menu + kransekae: 295 kr.

Fire retters menu + kransekage: 335 kr.

Fem rettes menu + kransekage: 370 kr.

Natmad: Gulash suppe med oksekød og grønt, 45 kr pr. couv.

I Esbjerg skal maden hentes på Tømmervej 12 i Sædding, mens det for Ribe-området bliver i Vilslev Forsamlingshus.