Ønskes: 9 point i 8 kampe! REHH starter turen i Skansen | Nyheder | REHH

Julie Nicolajsen
4. februar 2021
Foto leveret af Photo-Andersen.dk

Slutspillet i ligaen vil formentlig kræve min. 24 point. Ribe-Esbjerg HH er nået op på 15 efter en forfærdelig sæsonstart og en flot pointspurt i december 20. Der er 8 kampe tilbage i grundspillet. 16 point at spille om.

Om et par uger er vi meget klogere. For konkurrenterne står lige nu i kø: SønderjyskE, Skanderborg og Fredericia – i den rækkefølge. Den første kamp i Dokken mod SønderjyskE endte uafgjort. En sejr på 1 mål i Skansen på lørdag sender REHH 2 point efter sønderjyderne – og vi vil være foran ved pointlighed. Opgaven kan også løses uden sejr – men det vil være alletiders start.

Begge hold satte inden sæsonen slutspil som mål. Det var der god grund til. SønderjyskE møder op med et stærkt hold. Med Josip Cavar i målet, 5 stærke bagspillere med Thomas Mogensen som den rutinerede og norske Kristian Stranden – netop ankommet i december 20 – som supplement til de unge Jon Andersen og Noah Gaudin, der er ved at folde sig ud. Fløje og stregspillere på samme høje niveau.

REHH møder frem med lige så store profiler. Søren Rasmussen gik på julepause med ligaens næsthøjeste redningsprocent. Runar og Nicolai er helt oppe at ringe som skytter. Gunnar og Jonas er bundrutinerede playmakere. Fløje og streg er helt på niveau med de sønderjyske kolleger.

Jan Pytlick og Kristian Kristensen ved godt, at kampen i høj grad afgøres i forsvaret – i kombination med hurtigt opløb og lige så hurtigt returløb. REHH har i januar fået en mavepuster af Corona, der har svækket forberedelsen. Den hindring er ude af ligningen, når holdene mødes lørdag eftermiddag i Skansen. Evnen til at vinde har begge hold. Klogskaben og viljen må gerne vippe til fordel for REHH.


/Lars Lundgaard