Julie Nicolajsen
16. september 2019
Foto leveret af Photo-Andersen.dk

Nyoprykkerne fra Fredericia havde markeret sig positivt i deres egen hule inden dagens opgør. En hjemmesejr over GOG taler sit eget sprog, og således var advarselslamperne tændt på forhånd.

Efter en tæt åbning fik Tim Winkler fat i målet og Ribe-Esbjerg HH øgede fra stillingen 7-7 til 7-10 og fremtvang en timeout hos hjemmeholdet. Momentum fortsatte hos REHH, der havde godt greb i kampen ved stillingen 9-13 efter 22 minutters spilletid. Herfra meldte den tidligere REHH-spiller, Emil Tellerup, i Fredericiamålet sig for alvor ind i kampen og var stærkt medvirkende til at pausestillingen var helt lige: 14-14.

Starten på 2. halvleg var ukoncentreret og medførte, at Fredericia kunne bringe sig i front med 17-14 på bare små 3 minutter. En timeout fik stoppet blødningen midlertidigt, men nærmere minus 1 kom REHH  ikke.

Efter 53 minutter fik Simen Schønningsen først udlignet og efterfølgende bragt REHH i front, og så var der ellers lagt i kakkelovnen til en spændende afslutning. Et flot indhop af Søren Rasmussen i målet var ved at blive kampafgørende, og da hjemmeholdet tog timeout med ca. 45 sekunder tilbage af kampen var der pres på, eftersom REHH var i front med 28-29. REHH defensiven fik afværget Fredericias taktiske angreb, og således så det lyst ud for udeholdet. REHH i boldbesiddelse og helbanepres fra hjemmeholdet. En åben skudchance fra REHH blev misset, og så fik Fredericia under maksimalt pres i sidste sekund sendt læderet i mål til slutstillingen 29-29.

Vi skulle selvsagt have haft to point med hjem i dag. Omvendt må vi kreditere Fredericia for at spille op til dans. De var effektive, da vi slog op i banen op imod pausen og de første minutter efter. Bredden i Primo Tours Ligaen har allerede vist sig, og det er godt for produktet som helhed. Det tegner sig til at blive en spændende sæson. Nu skal vi have analyseret kampen igennem, og så tager vi hul på forberedelserne til hjemmekampen mod Mors-Thy i Frøs Sparkasse Arena på lørdag.