REHH-fan fra Tyskland – historien bag | Nyheder | REHH

Julie Nicolajsen
19. juli 2021
Foto leveret af Photo-Andersen.dk

I Doosthof, Tyskland, befinder der sig en ung mand ved navn Aaron Heins – vores number one fan.

Aaron Heins har længe fulgt Ribe-Esbjerg HH. Han følger altid med i, hvad der sker på holdet og han sidder trofast og følger med til hver en kamp. Han har jævnligt kontakt med personalet om stort og småt – alt fra indkøb af merchandise, til en snak om kampene og til personlige beretninger.

Vi har snakket lidt med Aaron om hans kærlighed til Danmark og ikke mindst til REHH:
 

- Hvad, eller hvem, fik dig til at elske håndbold?

Min bedstefar tog mig med til min første kamp med SV Beckdorf. Et hold der spillede i 4. division i Oberligaen. Derefter blev jeg helt bidt af sporten, og brændte for at komme til at spille håndbold. Jeg begyndte selv at spille for en klub, fik senere hen min dommerlicens og trænede to forskellige hold i klubben. Covid-19-pandemien stoppede mig desværre i at kunne gøre alle de ting jeg elsker, og gør det stadig dagen i dag. Det håber jeg kommer til at ændre sig i den nærmeste fremtid.

- Hvad fik dig til at blive fan af lige netop REHH?

Dette er meget let for mig at svare på. Spillerne, personalet og alle omkring holdet får mig til at elske klubben. Jeg kørte engang 300 km. sammen med min kæreste, da vi var på ferie i Danmark, for at se holdet spille i Aalborg. Jeg har også nogle yndlingsspillere, der netop spiller for REHH, såsom Søren Rasmussen og Miha Zvizej.

- Du har en stor kærlighed til Danmark – hvordan kan det være?

Hele landet får mig til at føle ”hygge”. Hver gang jeg krydser grænsen har jeg en fornemmelse af, at være kommet hjem. Kystlinjen, skovene og sproget, som jeg faktisk ikke taler – men det er jeg i gang med at lære. Folk i Danmark er så venlige og hjælpsomme. Der er så mange historier jeg kunne fortælle, hvor de har hjulpet mig. For eksempel har klubben sendt mig trøjer fra holdet, og nogle andre en julesweater, bare efter et enkelt telefonopkald – Tusinde tak for venligheden.

- Du har efterhånden en stor trøjekollektion – kan du fortælle lidt om den?

I min kollektion af spillertrøjer har jeg 18 stk. fra Ribe-Esbjerg HH, hvor nogle af dem er med autografer, samt flere på vej efter auktionen. I alt har jeg mere end 50 spillertrøjer. Blandt andet også fra 2. Bundesligaholdet VfL Lúbeck-Schwartau, hvor jeg selv startede med at spille håndbold.