REHH forsøger at oparbejde en vinderkultur | Nyheder | REHH

Julie Nicolajsen
15. oktober 2019
Foto leveret af Photo-Andersen.dk

Der blæser positive vinde på og omkring Ribe-Esbjerg HH for tiden. I en til tider sort/hvid verden er det, som bekendt, kun resultaterne der tæller. I den kontekst går det fremragende! Bundlinjen siger 7 kampe, 11 point og en øjeblikkelig 2. plads. Den bundlinje som ofte er altdefinerende på den generelle sportslige situation i de fleste klubber. 

Hvad der sjældent kommer rigtigt frem i lyset, er arbejdet ”behind the scenes”. Det er sjovt nok her at årsag og sammenhængen til succes findes. Det er også hér, vi som gruppe forsøger at udvikle en systemisk tænkning, der har som grundantagelse, at intet kan forstås isoleret. Vi er afhængige af hinanden på alle niveauer. Holdet der vinder er en del af et større kredsløb: Klubben, fans, frivillige, sponsorer etc. Det er også i dette arbejde, at kulturen over tid oparbejdes og i bedste fald formaliseres og forankres i klubben. Når dette ”kredsløb” fungerer, kan vi begynde at anvende begreber som vinderkultur, klubånd, teamspirit mm. – ikke et sekund før! Der er stadig et stykke vej, der skal brolægges, men potentialet for succes er så absolut til stede.

Fredagens opgør er et pejlemærke for holdets nuværende niveau, når vi snakker vinderkultur. 

I de sidste par kampe har vi på bedste skandinaviske stil være i ”underdog” rollen med succes. Reelt set ingen forhåndskrav om sejre over hverken Skjern eller BSH udover vores egne interne forventninger. Udekampen mod KIF Kolding på fredag vil dog se anderledes ud på forhånd. Her vil vi stå som favoritter, og det kan medføre et helt andet ydre/indre pres, der kan give udsving i præstationen.  

Det er her ”vinderholdene” finder en ro i deres koncept, herunder roller og ansvar. I den proces har det gennemgående set godt ud defensivt. Her kan vi med rette finde den tryghed, der kan være med til at frigøre yderligere frihed i spillet, således de to point kan havne på den nok så berømte bundlinje. 

Kampen spilles i Sydbank Arena i Kolding fredag kl. 19.00.

/Kristian Kristensen