Sejr i sæsonens sidste kamp og vinder af puljen. | Nyheder | REHH

5. maj 2019

Det blev til en sejr i den sidste kamp i sæsonen 2018-19. En sejr som var vital på flere fronter og som efterlader et indtryk af, at REHH kæmpede til sidste sekund, til allersidste, på trods af en problemfyldt sæson. Det var godt. Det var vigtigt. Måske vigtigere end mange går rundt og tror.

Det var først og fremmest en stærk defensiv indledningsvis, som var årsagen. Den tillod ikke Mors-Thy at komme til ordentlige chancer. Ustandseligt var der bid og bevægelse i forsvarsspillet. Alligevel blev der aldrig for alvor hul ned til Mors-Thy. Det var der først og fremmest én årsag til. Han hed Søren Pedersen og vogtede Mors-Thy-målet med en redningsprocent på 50 i første halvleg. Flere af redningerne var på 100% chancer. Bl.a. blev der brændt 2 straffekast i første halvleg. Endnu et straffekastforsøg blev brændt efter tepausen. Den samlede procent på succesfuldt eksekverede straffekast i sæsonen når ikke meget over 60%. Den dimension har været en kæmpe udfordring for REHH i indeværende sæson. Dyrebare points er gået tabt på den konto. Men det er en anden historie.

Halvvejsstillingen på 10-11 i Mors-Thy favør var egentlig mærkværdig, når man betragtede spillet. Mors-Thy kunne ikke komme igennem REHH`s forsvar. Kun Dahlin var farlig fra distancen - han lavede 9 mål i kampen på 11 forsøg og var en konstant trussel kampen ud.

Fra anden halvlegs start blev kampens narrativ et helt andet. REHH satte sig solidt på kampen. Dygtigt omsatte fløjscoringer af Kvist og Jørgensen, et hurtigt og flydende angrebsspil og et forsvar som kampen igennem kun havde problemer med før omtalte svensker og ellers pakkede resten næsten helt ned var årsagen til, at REHH var i teten. Foran 17-13 og senere 20-16 var det intet der tydede på, at Mors-Thy kunne komme igen. Tingene fungerede. Chancerne blev nu flot omsat og ikke brændt. Og Søren Pedersen som præsterede fortrinligt i målet i første halvleg blev pillet ud. Håndbold er en levende og uforudsigelig sport. Det er en del af spillets charme.

Mors-Thy kom alligevel tilbage og slutningen blev en gyser. Stillingen er 24-24. REHH har bolden og tager time out. Uret viser 59.35. Spillet sættes i gang. Lukas Karlsson, den vennesæle og dygtige svensker som inden kampen fortjent blev kåret som årets spiller, stryger igennem Mors-Thys treer-blok. Bliver skubbet. Straffekast. 14 sekunder tilbage. Hvis REHH brænder og Mors-Thy evner at score til allersidst, så tager sidstnævnte førstepladsen i puljen. Gunnar Steein Jònsson bevarer køligheden. Som en skæbnens ironi i den disciplin som holdet har haft så svært ved. Straffekast. Han lægger bolden køligt ind. Og REHH tager puljens førsteplads.

En kompliceret sæson slutter med en sejr. Lad det være startsignalet til en god næste sæson.

Efter kampen blev der sagt farvel til fem spillere, der alle forsætter deres karriere andetsteds efter denne sæson. Vi siger Lukas Karlsson, Jonas Tidemand, Ramus Boysen, Nikolaj Enderleit og Pelle Schilling en kæmpe stor tak for deres indsats i Ribe-Esbjerg HH. Spillernes ønskes al mulig held og lykke i fremtiden.

Efter lodtrækning blandt 9 rigtige svar blev følgende vindere af vores "Tip og Vind" konkurrence udtrukket: 1. Jan Kristensen 2. Birgit Jerne, 3. Kirsten Schelde, 4. Mogens Vinther.