Sikke en julegave | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
22. december 2014
Sikke en julegave. Tak for den.
Efter de første omkring syv minutter i anden halvleg, var Århus Håndbold foran med 19-14, men vores drenge lader sig ikke kyse, og det hele endte med en sejr til os på 29-25 efter en fantastisk indsats i de sidste godt og vel 20 minutter.
Mens det i første del af kampen var Århus, der havde teten, tog vi over i anden del, og det gav to særdeles velfortjente og også vigtige point.
Kampen startede temmelig miserabelt for vores drenge, og efter de første omkring fem minutter, var Århus foran med 4-1. Derefter haltede vi bagefter med et mål eller to til omkring 17 minutter inde i kampen, hvor der blev udlignet til 8-8.
Forspringet kunne ikke holdes, og Århus gik til pausen med en føring på 15-12.
Starten på anden halvleg lignede starten på første, og efter fire minutter var Århus foran med 18-12.
Men så skete der noget. Det var som om vores forsvar fik langt bedre fat, ligesom angrebet fik udnyttet de mange chancer, der blev skabt, og som i første halvleg blev misbrugt.
Efter seks minutter var stillingen 15-19 i Århus' favør, men så tillod århusianerne at holde en scoringspause på næsten ti minutter, hvor vores drenge til gengæld scorede ni gange, og så var billedet totalt vendt.

Jacob Holm scorer et af sine mål.

I takt med, at Århus' forspring blev indhentet og REHH kom foran, steg stemningen på tilskuerrækkerne, og i de sidste minutter var der store og fortjente klapsalver til spillerne fra et stående publikum.
Århus træner, Erik Veje Rasmussen, forsøgte i flere perioder at lave en "Pytlick", hvor han spillede med syv angrebsspillere og ingen målmand. Det kostede imidlertid dyrt i form af tre mål, som REHH-spillere scorede i tomt mål efter at have brudt Århus' angreb.
Karakteristisk for kampen var, at Århus i første halvleg kom for let til sine mål, mens vores angreb brændte for meget. Det blev der ændret kraftigt på i anden halvleg, og det sidste kvarter virkede det som om, Århus ikke rigtig kunne finde noget modtræk mod det forsvarsspil, vi leverede.
I anden halvleg var der tale om en god og gedigen holdindsats, hvor spillere som Rene Antonsen (øverste billede), Matias Helt, Mark Nikolajsen, Morten Nyberg og Jacob Holm løftede sig gevaldigt i forhold til første halvleg. Også Sebastian Frandsen spillede en rigtig god kamp, hvor han specielt i den sidste del af anden halvleg havde nogle vigtige redninger.
En ting man bemærkede var også, at vores hold var langt bedre i overtal, end tilfældet har været i de sidste mange kampe.
Det var en tilfreds cheftræner Claus Uhrenholt, der efter kampen kunne konstatere:
- Vi ved, at man hurtigt mod Århus kan komme bagud med fem til seks mål, men man skal være der hele tiden. Man skal omsætte chancerne i mål, som vi gjorde i anden halvleg, hvor Sebastian også har de nødvendige redninger. I første halvleg laver vi for mange fejl, hvor vi går frem til de forkerte spillere, men det blev ændret i anden halvleg.

Morten Nyberg i gennembrud.

Claus Uhrenholt ønsker ikke at tale om nedrykningsspil eller slutspil.
- Nu er der den næste kamp mod Skanderborg, og det er en helt anden kamp, men kan vi vinde den, er det et vigtigt skridt.
Om årsagen til, at holdet spiller så meget bedre i anden halvleg i forhold til første, sagde Mark Nikolajsen:
- Vi står bedre i forsvaret, og vi spiller bredere i angrebet. Vi spiller med mere tålmodighed og rykker bolden bedre. Det gør, at deres fløje bliver utålmodige, og at vi derfor kan komme på skudhold. Og det var en fantastisk kulisse.
Mads Overgaard: - Vi får fat i forsvaret og får dem straffet for, at de spiller med flyvende målmand. vi begynder at spille lidt klogt. De bliver lidt frustrerede og ved ikke rigtigt, hvad de skal.
Sebastian Frandsen. - Vi begynder at score på vores chancer og smider ikke boldene væk. Forsvaret var egentligt også godt i første halvleg, men det står bedre i anden.

Efter kampen blev Matias Helt kåret som kampens spiller af kampsponsoren Dream Concept. Brian Laugesen og Oskar Jakobsen (i midten) 0verrakte Matias en gave som tak for indsatsen.

Kampen i tal:
Målscorere REHH: Mark Nikolajsen 5, Morten Nyberg 5, Jacob Holm 4, Rene Antonsen 4, Matias Helt 4, Morten Vium 3, Troels Jørgensen 2, Philip Holm 1, Mads Overgaard 1.
Århus: Rasmus Nielsen 9, Torben Petersen 5, Rune Ohm 3, Morten Bjørnshauge 2, Henrik Hansen 2, Mads Kalstrup 1, Frederik Krarup 1, Mikkel Saad 1 og Frederik Sørensen 1.
Udvisninger: REHH 4, Århus 4.
Dommere: Daniel Krause-Kjær, Nicklas Mark Pedersen.