Vigtig sejr mod Lemvig-Thyborøn | Nyheder | REHH

Anette Knudsen
20. april 2019
Foto leveret af: Ingrid Anderson-Jensen - Nordlyset72

Ribe-Esbjerg HH kom ikke nemt til åbningssejren i lørdagens kamp mod ligarivalerne fra Lemvig-Thyborøn. Var der nogen, der mon troede, at det ville ske? At det ville blive en walkover? Vel næppe. Kampen formede sig nogenlunde som sidst vi spillede mod Lemvig i hjemmekampen i december måned. De rødblusede startede bedst. I kampens første 30 minutter hang REHH nemlig for det meste en smule efter, og i virkeligheden var det nok kun fint spil af Søren Rasmussen, særligt i det første kvarter af halvlegen, som var årsagen til, at REHH slap forholdsvis nådigt fra de første 30 minutter og formåede at skabe balance i regnskabet med udligningen til 12-12 på straffekast ved Kárason efter tid. REHH spillede uden det store tempo i angrebsspillet, og når bolden endelig blev flyttet hurtigt rundt, og der blev skabt en større chance, så blev der brændt lidt for meget. Men. Men. Men. Tingene skulle ændre sig efter tepausen. Og det skulle komme til at gå stærkt. Rigtig stærkt.

Anden halvleg blev nemlig en helt anden affære. REHH startede som lyn og torden og bragte sig ret hurtigt foran med 4 mål. Det var som om Lemvig ikke for alvor var klar fra anden halvlegs begyndelse. Eller også var det bare REHH, der skruede op for niveauet, som var rigtig højt i den periode af kampen. Det ryk blev afgørende. Og vigtigt. Lemvig fik aldrig fodfæste igen og kom aldrig tættere på end minus 2 mål i den resterende del af kampen. I denne stærke og fortrinlige periode, hvor hele holdet virkede fokuseret og parat, var det særligt Lukas Karlsson, der svingede taktstokken. Han var selv farlig og lavede hovedparten af sine 6 mål i det første kvarter af anden halvleg og assisterede tilmed flot sine medspillere - 4 assists nåede han op på.

Da forsvaret vanen tro – i det store og hele – præsterede godt og da Søren Rasmussen indledningsvis i halvlegen præsterede flere vigtige og flotte redninger, bl.a. en friløber fra Lemvigs Jørgen Rasmussen, så blev det aldrig rigtig spændende igen. REHH kørte en rimeligt sikker sejr hjem. En sejr som var vigtig. En sejr som giver ro. En sejr som er første vigtige skridt hen i mod en ny sæson i Ligaen. Tillykke med de 2 points drenge!