Boysens Bold | REHH

Hej alle sammen

Så er "Boysens Bold" tilbage.

Jeg ser tilbage på den seneste uges relevante nyheder både fra Ribe-Esbjerg HH og fra håndbolden i særdeleshed.

Mandag spillede vi årets første TV-kamp hjemme i Dokken i Esbjerg mod Århus Håndbold. Det blev ikke den kamp, vi havde drømt om. For mange brændte chancer krydret med et veloplagt Århus hold, der var sultne efter sæsonens første sejr, resulterede i et hjemmebane-nederlag på 28-25. 

Det var derfor med kniven for struben, at vi tog til Tønder i fredags. 2 point var et must. For to sæsoner siden havde jeg hjemmebane netop i "Helvede i Syd", og det var derfor et ekstra specielt lokal-opgør for mig. Som de fleste af jer nok ved, endte det ud med en sikker sejr på 31-24 på baggrund af en flot holdindsats. Jeg kunne i fredags ligeledes fejre 24-års fødselsdag, og der findes ikke en bedre gave end 2 point.

På onsdag drager vi til Aalborg for at møde Aalborg Håndbold, som er det eneste ubesejrede mandskab i den danske liga i denne sæson. De må anses for at være storfavoritter, men vi har tidligere i sæsonen været underdogs og vundet, så jeg glæder mig til at se, om vi også kan drille Aalborg.

I torsdags udtog den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson både en A-landsholdstrup og en udviklings-landsholdstrup. Som I måske allerede har læst på Ribe-Esbjerg HH's hjemmeside, er vores talentfulde stregspiller Jonas B. Tidemand blevet udtaget til udviklings-truppen. Tidemand var i hele sidste sæson ligesom undertegnede ude med en korsbåndsskade. Det gør blot udtagelsen endnu mere imponerende. Min holdkammerat i sidste sæson, Sebastian Frandsen, er også udtaget til udviklingstruppen. Tillykke til begge.

I samme forbindelse valgte Mads Christiansen at stoppe på landsholdet efter en flot landsholdskarriere med 117 landskampe med blandt andet EM- og OL-guld til følge. Det er blot toppen af isbjerget, vi nu ser, i forhold til spillere, som stopper på landsholdet i en mere eller mindre tidlig alder. Den stigende belastning på topspillerne i håndbold er grunden. Der er alt for mange kampe med den udvidede Champions League-struktur og 5 internationale slutrunder på 4 år. Jeg forudser, hvis der ikke skæres ned på kampprogrammet, at landsholds-håndbolden mere og mere kommer til at ligne landsholds-ishockeyen, hvor de bedste spillere melder fra.

En spiller, der forlængst har taget konsekvensen af kampprogrammet, er Thomas Mogensen. TV2 bragte i onsdags et spændende interview med den danske playmaker, der er i gang med sin 10. sæson i SG Flensburg-Handewitt, om blandt andet fravalget af det danske landshold i håndboldmagasinet Kontra. Du kan se eller gense det her, hvis du har adgang til TV2 Play.

Morten Vium Troelsen fortsætter med at imponere i det franske. Hele 25 scoringer i 4 kampe er det blevet til. Han ligger nu nummer 4 på topscorerlisten i den franske liga - 3 mål efter den tidligere GOG- og AGK-spiller Snorri Gudjonsson. Senest scorede han 6 gange, da hans hold Ivry overraskende fik uafgjort på udebane mod topholdet HBC Nantes. For at sætte resultatet i relief slog HBC Nantes i går TTH Holstebro i Champions League i Danmark med hele 35-25.

Apropos Champions League var gårsdagens helt store samtale-emne Kasper Hvidts udtalelser. I et interview med Jyllandsposten er han bl.a. citeret for at sige følgende om Champions League: "Det var ikke skægt i sidste sæson for os, og det bliver det heller ikke for BSV i længden. BSV har en chance mod to af holdene, men taber formentlig til resten. Det er nærmest spild af tid. Vi må konstatere, at det er der, hvor danske håndbold er lige nu. Vi kan ikke for alvor blande os." Han vil i stedet hellere spille i EHF Cup'en på nuværende tidspunkt: "Nogle vil hævde, at jeg bare siger det her, fordi vi ikke er med i år, men nu får du mit ærlige svar. Det er federe at være med i en turnering, hvor vi kan blande os, hvis vi når vores topniveau."

Det var alt for denne gang.

Jeg håber, vi ses i hallen til vores næste hjemmekamp lørdag d. 22.10 klokken 16.00 i Invactor Arena i Ribe, når vi møder GOG.

I kan læse første udgave af "Boysens Bold" her.

Tak for jeres tid
/Rasmus Boysen

Velkommen til Boysens Bold

Hej alle sammen

Velkommen til Boysens Bold

Til de af jer, der ikke kender mig, er mit navn Rasmus Boysen. Jeg er 23 år, kommer oprindeligt fra Ringkøbing, men bor nu med min kæreste i Esbjerg. Jeg har spillet det meste af min håndboldkarriere i Skjern Håndbold. Før sidste sæson skiftede jeg fra TM Tønder til Ribe-Esbjerg HH, men i efteråret 2015 blev jeg korsbåndsskadet, og jeg nåede derfor ikke at spille særligt mange kampe for holdet i sidste sæson. Nu er jeg til gengæld fit for fight igen, og glæder mig over at være i gang med en spændende ny sæson.

Jeg har sagt ja til med jævne mellemrum at opdatere jer på nyheder omkring Ribe-Esbjerg HH's ligahold, som jeg jo som sagt er en del af, og på hvad der rører sig i håndboldsporten i særdeleshed. Udover at spille håndbold på fuld tid, ejer og driver jeg de to håndboldnyhedssite www.Nytihaandbold.dk og www.Hballtransfers.com. Ydermere er jeg redaktør på Håndbold Spiller Foreningens håndboldmagasin, Spillernyt. Derfor bruger jeg mange af døgnets timer på at researche og læse om håndbold, hvilket jeg selv vil påstå – sammenlagt med det faktum, at jeg er lidt af en ”håndboldnørd” - danner grundlag for, at jeg kan give jer ny viden omkring håndboldsporten.

Jeg vil starte med at fortælle jer lidt omkring vores start på sæsonen. De to første kampe i ligaen blev desværre tabt til henholdsvis HC Midtjylland og Mors-Thy. Det var ikke den start, vi havde håbet på, men vi har for alvor højnet vores niveau de seneste to kampe. I fredags slog vi Skjern Håndbold på hjemmebane, og i går fortsatte vi de gode takter med en udesejr over de danske vicemestre, TTH Holstebro. Begge sejre er de første i Ribe-Esbjergs historie over de to modstandere i en ligakamp. Qua min fortid i Skjern Håndbold er netop Skjern og TTH de hold, jeg allerhelst vil slå, så jeg har haft svært ved at få armene ned her dagen derpå.

Status er dermed, at vi i sæsonens fem første betydningsfulde kampe har spillet os videre til 1/8-finalen i pokalturneringen efter hjemmesejr over Århus Håndbold og fået 4 point af 8 mulige mod HC Midtjylland (hjemme), Mors-Thy (ude), Skjern Håndbold (hjemme) og TTH Holstebro (ude). I min optik stærkt for et helt nyt hold med mange nye spillere, og hvad vigtigere er, føler jeg, at pilen udviklingsmæssigt peger i den rigtige retning.

Og så til lidt håndboldnyheder:

En af dagens største nyheder omhandler rygtet om den stærke svenske forsvars-krumtap Tobias Karlsson, der ifølge TV2 har været i Skjern for at se på forholdene, og derudover ligeledes er i forhandlinger med den vestjyske klub. 35-årige Karlsson er ikke en ”Hr.-hvem-som-helst”. Han har spillet 175 landskampe, har vundet Champions League med sin nuværende klub SG Flensburg-Handewitt og er flere gange kåret til den bedste forsvarsspillet i verdens bedste liga, Bundesligaen.

Hvad enten det bliver til noget eller ej, synes jeg, det er et skulderklap til den danske liga, at en spiller af en sådan karat viser interesse i at tage til en dansk klub. I kan læse meget mere om nyheden her.

I går aftes var der sæsonpræmiere på TV2 Sports håndboldmagasin, Kontra. Emnet var den nye meget omdiskuterede 7 mod 6 regel. Nikolaj Jacobsen, Erik Veje og Niels Agesen debatterede den nye regel, og jeg synes, der var rigtig mange gode pointer og synspunkter omkring et vigtigt emne. Du kan se eller gensyn programmet, hvis du har en bruger på TV2 Play, her.

Min gamle holdkammerat i både Skjern Håndbold og sidste sæson i Ribe-Esbjerg HH, Morten Vium Troelsen, er skiftet til franske US Ivry. Morten Vium er kommet til en af de bedste ligaer i verden, og på trods af at han har været ude med en mindre knæskade i store del af opstarten, spillede han fuld tid, da Ivry tog imod den franske storklub Montpellier HB i går aftes. Sidste års topscorer i Ribe-Esbjerg HH spillede en stor hjemmebane-debut-kamp, hvor han scorede hele 9 mål på 12 forsøg og blev dermed kampens topscorer.

US Ivry vandt sensationelt kampen 30-29. Det er første gang Ivry slår Montpellier, der deltager i dette års Champions League, siden 2007. For at sætte præstationen i relief har Montpellier et budget 7,2 mio euro, hvilket er det andet højeste i Frankrig. Til sammenligning har Ivry et budget på 2,9 mio euro. Montpellier er ligeledes det hold, der har vundet det franske mesterskab flest gange – hele 14 gange.

Hvis du vil læse mere om Morten Vium og hans nye klub, kan du læse min artikel fra Spillernyt i sommers, hvor jeg tog med Vium til prøvetræning i Paris, her.

Du er altid velkommen til at besøge mine to håndboldsites www.Nytihaandbold.dk og www.Hballtransfers.com, hvis du søger flere nyheder fra håndboldens verden.

Husk, at TV2 Sport viser kampen mellem vores to liga-konkurrenter Mors-Thy Håndbold og KIF Kolding København i aften 19.30.

Det var alt fra mig denne gang. Hvis du har ris og ros, idéer til emner til Boysens bold eller spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig ved at skrive til Rasmusboysen@hotmail.com eller kontakte mig på FacebookInstagram eller Twitter.

Tak for jeres tid
/Rasmus Boysen