Forløsende sejr giver håb om slutspilsplads | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
11. marts 2018

Ribe-Esbjerg HH´s målmand Emil Tellerup jublede, som havde han og holdet sikret sig den endelige plads i slutspillet. Det blev til første stik, da hjemmeholdet vandt en hæsblæsende kamp i Centex IT Arena med (34-32) efter uafgjort (18-18) ved pausen.

MÅLLØSE SIDSTE 6 MINUTTER
De sidste godt 6 minutter var målløse – men alligevel spændende for de 1244 veloplagte tilskuere – heraf en større koloni fra Nordsjælland, som var kommet til kampen i to dobbeltdækker busser. Men inden da havde holdene også leveret 66 mål!
Efter en Ribe-Esbjerg HH Team-Time-Out med 6 ½ minut tilbage af kampen scorede Jacob Holm sit 9. mål til (34-32).

EN VOLDSOM TACKLING GAV UDVISNING
Begge hold kæmpede bravt med gode forsvarsaktioner – og der blev tacklet igennem – og lukket med omklamringer og ”lidt holden i trøjen”. Da Nordsjællands Anders Mose med 3½ minut tilbage fik en udvisning for en voldsom tackling på Jacob Holm, måtte hjemmeholdets A-kæde sætte sig på udskiftningsbænken for at ”få luft” – jo, der blev gået til den!

TELLERUP REDDEDE SKUDFORSØG PÅ VIGTIGT TIDSPUNKT
Med under 2 minutter tilbage kom Nordsjælland i boldbesiddelse – og cheftræner Ian Marko Fog smed det ”Grønne kort” – og talte malende med fagter til sine spillere.  Det var tydeligt, at Nordsjælland Håndbold havde et sikkert system med afslutning fra fløjen – det de imidlertid havde forregnet sig på, var at hjemmeholdets målmand Emil Tellerup reddede forsøget.

VIGTIG TEAM-TIME-OUT
Nu var det Ribe-Esbjerg HH, der havde behov for at få lagt taktikken – cheftræner Ryan Zinglersen samlede hele holdet og manede til sikkert spil. Da kampen blev genoptaget dækkede udeholdet op, som var det ”indianerbold” – og det lykkedes at få erobret bolden, men på det efterfølgende angreb blev bolden sendt langt forbi Emil Tellerups mål.

EMIL TELLERUP: "FED STEMNING"
Under stor jubel i Centex IT Arena spillede Ribe-Esbjerg HH de sidste sekunder uden at være målsøgende – det vigtigste delmål var indfriet! ”Det er fedt at spille i sådan en stemningsfyldt hal,” sagde Emil Tellerup, som sluttede med en redningsprocent på 27 og fortsatte: ”I dag handlede det om at holde på bolden – slå den i jorden uden at forcere med risiko for boldtab.” I en periode, hvor Nordsjælland Håndbold spillede med ”tomt mål” valgte Emil Tellerup – efter samråd med trænerteamet – at spille sikkert - også med udkastene.

FLØJSPILLERNE MELDTE SIG IND I KAMPEN
Hvad var det så, der lykkedes i dagens kamp? A-kæden fik scoret 15 mål – Jacob (9), Lukas (3) og Morten (3) – lidt færre end de (17), som må være målet (halvdelen) af kampens totale mål. I dagens kamp meldte fløjspillerne sig ind – Mathias Jørgensen spillede en flot kamp med 6 træffere – flere på assists fra Jacob Holm. Og Pelle Schilling og Lasse Nikolajsen fik også hul på bylden – og leverede nogle fornuftige afslutninger.
Da Ribe-Esbjerg HH var bagud med (13-17) med under fem minutter til pause, var der flere tilskuere som så opgivende ud, men det hele vendte med Lukas Karlsson´s første jubelscoring (14-17) og Morten Nybergs bold sendt i ”tomt mål” til (15-17).

SCORING PÅ FRIKAST EFTER TID
Med under et minut til pause reducerede Lukas Karlsson igen (17-18). Nordsjælland Håndbold mistede bolden i 7 mod 6 spillet og Ribe-Esbjerg HH fik tilkendt et frikast, som skulle udføres efter slutfløjtet for 1. halvleg. Til stor applaus scorede Jacob Holm direkte på frikast forbi et mur af udeholdspillere!

NORDSJÆLLAND FIK FLEST UDVISNINGSMINUTTER
Nordsjælland Håndbold spillede mere kontant end hjemmeholdet og fik hele 7 udvisninger, mens Rasmus Boysen som den eneste måtte til ”afkøling” to gange.
Nu venter så udekampen mod KIF Kolding-København, som spilles i Brøndbyhallen – det næste stik skal hjem i denne kamp inden de to opgør mod SønderjyskE og TM Tønder.

KAMPENS MÅLSCORERE
Ribe-Esbjerg HH: Jacob Holm 9, Mathias Jørgensen 6, Miha Zvizej 4, Lukas Karlsson 3, Pelle Schilling 3, Morten Nyberg 3, Lasse Nikolajsen 2, Jonas Tidemand 2, Rasmus Boysen 1, Rasmus Nielsen 1.
Nordsjælland Håndbold: Nicolai Pedersen 7, Lasse Uth 5, Johan Meklenborg 5.

KAMPENS SPILLER
Med 9 scoringer og mange gode assists var det helt fortjent, at Jacob Holm blev valgt til Kampens Spiller