Igen var en god 2. halvleg ikke nok! | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
4. februar 2018

Santander Final4 bronzekampen i Gråkjær Arena i Holstebro mellem Ribe-Esbjerg HH og Aalborg Håndbold blev vundet af Aalborg Håndbold med cifrene (27-30) efter en føring på 6 mål ved pausen (9-15).
Ribe-Esbjerg HH kom rigtig dårligt fra start og var bagud med (0-4), inden Jacob Holm som den første fandt vej til netmaskerne. Lasse Nikolajsen fulgte op med sin eneste scoring – men Aalborg Håndbold svarede hurtigt igen og kom på (2-5), inden Miha Zvizej på et flot kontraløb reducerede til (3-5).
RYAN ZINGLERSEN TOG TIDLIGT TEAM-TIME-OUT
Kampen bølgede frem og tilbage – og baud (3-6) tog cheftræner Ryan Zinglersen sin første Team-Time-Out.
Jacob Holm reducerede i næsten vandret stilling efter at have slidt sig fri af forsvaret (4-6).
I den efterfølgende periode smed Ribe-Esbjerg HH-spillerne adskillige bolde væk – og Aalborg Håndbold øgede stille og roligt (5-7), (5-9), (6-11).

De to Team-Time-Out handlede specifikt om at få holdet til at tackle modspillerne
Cheftræner Ryan Zinglersen havde prøvet en bagkæde med Jacob Holm, Philip Holm og Yehia Elderaa, men uden den nødvendige gennemslagskraft, så derfor allerede den anden Team-Time-Out efter 21 minutters spil: ”Der skal tackles!!” – Det var hovedbudskabet – forsvarsspillerne skulle simpelthen finde vildskaben frem.
TO MINUTTERS UDVISNING FOR AT TACKLE
Jacob Holm tacklede kort tid efter en hurtigt løbende modspiller – og derfor straffekast til Aalborg Håndbold og en 2 minutters udvisning (en kendelse, som dommerne måtte tage!).
Begge hold får straffekast – men hvor Aalborg Håndbold scorede bag Rasmus Lind (6-12), så misbrugte Rasmus Nielsen det straffekast, som var begået mod Miha Zvizej efter en god aflevering af Rasmus Boysen.
Det blev også (7-13) – var Ribe-Esbjerg HH mandskabet i krise?
EN KOMMENTAR FRA GRÅKJÆR ARENA
Kommentator ved hjemmekampene i Blue Water Dokken Lars Jytzler, som vi talte med i pausen: ”Trænerteamet havde forsøgt alt – de havde simpelthen drejet på alle knapper – uden den nødvendige effekt. Men så tog Rasmus Boysen fat!”

Rasmus Boysen var storskydende i denne kamp
I en periode, hvor Ribe-Esbjerg HH spillede pres spil uden målmand på banen scorede Rasmus Boysen til både (7-13), (8-14), (9-14) – en periode kun ”skæmmet” af en modstanderscoring i ”tomt mål”.Aalborg Håndbold trak en udvisning på Yehia Elderaa samt et straffekast, men bolden blev lobbet over må. Sidste scoring i 1. halvleg blev igen i ”det tomme mål” efter presspil – bagud med 6 mål. En kamp, som på flere punkter lignede semifinaleopgøret mod TTH Holstebro, hvor Ribe-Esbjerg HH var bagud med 4 mål.

”Skuffelsen over lørdagens etmåls nederlag fyldte meget,” fortalte Lukas Karlsson, der slet ikke kom på scoringstavlen i bronzekampen.
BAGUD MED MANGE MÅL I 2. HALVLEG
En som havde fundet et hel andet drive var Rasmus Boysen, som straks i 2. halvleg reducerede (10-15), inden Jacob Holm med en aggressiv bolderobring bragte forskellen ned på fire mål (11-15).
I de følgende minutter var både Rasmus Nielsen, Morten Nyberg og Jacob Holm træfsikre – og åbnede?? kampen op – nu kun bagud med tre mål (15-18).
Forskellen på de to hold var redningsprocenterne efter godt 40 minutters spil: Ribe-Esbjerg HH 23 % og Aalborg Håndbold 39 %.
Kasper Nielsen kom ind i midterforsvaret – det gav en vis stabilitet, men alligevel formåede Aalborg Håndbold igen at trække fra (18-23) – med et kvarter igen.
NYBERG OG HOLM STEPPEDE OP
Nu steppede Morten Nyberg og Jacob Holm op, men Aalborg Håndbold holdt en lang scoringspause (19-24),(20-24),(21-24) og (22-24)!
Her tog Aalborgs cheftræner Team-Time-Out for at bremse ”nedsmeltningen” – og da Rasmus Nielsen kunne reducere til (23-24) efter en Rasmus Lind redning med godt 9 minutter tilbage, så var det pludselig de BLÅ tilskuere, man kunne høre i hallen.
Det blev desværre det tætteste Ribe-Esbjerg HH kom på sejren. Aalborg Håndbolds Morten Saugstrup scorede en række mål – og 7 mod 6 spillet gav lette mål – også i det tomme mål, selvom det var tydeligt, at der var fokus på at få målmanden hurtigt retur i målet ved boldtab / målscoring.

Jacob Holm blev hædret for en flot indsats - 20 mål i to kampe!
De sidste Ribe-Esbjerg HH-scoringer tilfaldt helt naturligt Rasmus Boysen og Jacob Holm – sidstnævnte blev i øvrigt hyldet efter kampen, som kampens bedste spiller.
Efter kampen fortalte kommentator Lars Jytzler, at han var meget begejstret for Rasmus Boysens mange gennembrud og scoringer: ”Og så spillede Morten Nyberg en flot 2. halvleg – så hvis vi gennem en hel kamp kan angrebstrioen (Jacob, Morten og Rasmus B.) til at fungere, så skal det nok give points på kontoen.”

Stine spurgte ind til Rasmus Boysens skudarm - om den var øm efter 6 scoringer - men fik et kækt svar: Det var såmen bare et slag.

Målscorere: Jacob Holm 10, Morten Nyberg 7, Rasmus Boysen 6, Rasmus Nielsen 2, Miha Zvizej 1, Lasse Nikolajsen 1.