Kæmpede sig til sejr over TM Tønder | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
25. januar 2018

Ribe-Esbjerg HH vandt også den 3. træningskamp i EM-pausen mod ligarivalerne fra TM Tønder Håndbold med (30-25) efter (14-13) ved pausen.
Der blev gået til makronerne i aftenens opgør, som sidst sluttede uafgjort i Centex IT Arena i Ribe.
RØDT KORT FOR AT RAMME HOVED
Størst dramatik var dog en diskvalifikation af en TM Tønder-spiller, som på et ”direkte” frikast efter slutfløjtet for 1. halvleg, kastede bolden i hovedet på Miha Zvizej.
GOD START FOR JACOB OG MIHA
Kampen begyndte med et godt sammenspil mellem Jacob Holm og Miha Zvizej, der hver scorede 2 mål, inden Lukas Karlsson kunne øge til (5-4). Forsvaret arbejdede godt – og helt naturligt måtte Søren Tau Sørensen tage en 2-minutters udvisning.

Efter godt 10 minutter var TM Tønder foran med (5-6), men igen fordelte Jacob Holm og Miha Zvizej scoringer imellem sig – sidstnævnte på kontra (8-6). Mens Miha Zvizej afsonede en udvisning fandt Morten Nyberg vej til netmaskerne – og målmand Tim Winkler tilsluttede sig rækken af målscorere ved at kaste bolden i det tomme mål.
PHILIP HOLM SIKKER PÅ STRAFFEKAST
Efter godt 20 minutter gjorde Rasmus Boysen det til (12-9), mens Philip Holm øgede til (13-10) og igen til (14-11) på straffekast.
I 2. halvleg kommer TM Tønder på uafgjort (16-16), men Lukas Karlsson og Morten Nyberg sendte med to scoringer Ribe-Esbjerg HH i front igen. TM Tønder kæmpede godt (18-18) og (20-20), men Miha Zvizej og Mathias Jørgensen var træfsikre, og da Philip Holm scorede på straffekast, så var der igen en 2-målsføring.
TØNDER KÆMPEDE VEDHOLDENDE
TM Tønder misbrugte et straffekast på målmand Rasmus Lind – og Jacob Holm og Miha Zvizej var igen på pletten.

TM Tønder gav ikke op – og det lykkedes at komme på (26-25) i et kontraløb. Så viste Jacob Holm klasse (27-25), (28-25), (29-25). Kampen sluttede med Philip Holm scoring på straffekast til (30-25). Tre sejre i tre træningskampe mod ligarivaler – ganske flot!

MARC UHD HAR DET FINT MED UDFORDRINGERNE
Fungerende assistenttræner Marc Uhd fortæller om kampen: ”Vi har arbejdet godt med forsvaret – men kunne godt have brugt et par ekstra redninger. Ligeledes kneb det lidt med kontrafasen i denne kamp, så vi har noget at arbejde videre med i de kommende træningspas.!” Marc Uhd har også ansvaret for U 18 herrer, der for resten spillede i Tønder torsdag aften - samt for 3. divisions herreholdet SGI-Håndbold, Esbjerg 2: ”Jeg har haft en lidt presset periode med opgaver i forhold til så mange hold, men synes samtidig, at det er mega spændende! Jeg har fået ”blod på tanden” til at arbejde med Liga-håndbold – assistentjobbet har bla. givet opgaver med ”mandskabspleje” samt sparringsforløb.”

CHEFTRÆNEREN TROR PÅ MULIGHEDERNE
Kort efter kampen talte vi med cheftræner Ryan Zinglersen – og spurgte dels til forventningerne i Final4 mod hjemmeholdet TTH Holstebro og de afgørende kampe i 888-ligaen: ”Jeg glæder mig virkelig til at komme til Final4 i Holstebro med et topmotiveret hold, som vil komme under et enormt pres fra en fyldt Gråkjær Arena. Vi kommer som ”dark horse” – men vil gøre alt for at skabe sensationen.”
Med hensyn til 888-ligaen, hvor Ribe-Esbjerg HH er 2 points efter en plads i slutspillet, forudser Ryan Zinglersen, at det bliver svært at indfri drømmene: ”Alle hold vil kæmpe indædt for at skrabe de nødvendige points sammen. Træningskampene har dog givet mig tro på, at vi med egne og øvrige resultater vil kunne presse os ind blandt de 8 bedste, når grundspillet er færdigspillet.”
Ryan Zinglersen er faldet rigtig godt til i Ribe-Esbjerg HH – han roser hele set-uppet med organisation og spillermateriale: ”Der er tale om en klubånd, som gennemsyrer alle processer – helt fra anskaffelse af udstyr (ekvipering) til planlægning af træningstur til Porto Santo”.
MÅLSCORERE
Ribe-Esbjerg HH´s mål blev scoret af: Jacob Holm 9, Lukas Karlsson 5, Miha Zvizej 5, Philip Holm 4, Morten Nyberg 3, Mathias Jørgensen 2, Rasmus Boysen 1 og Tim Winkler 1.