4. oktober 2023
#SAMMENIRIBEESBJERG

Bjerringbro-Silkeborg – Ribe-Esbjerg HH
35-33 (15-14)

Man sad med en underlig, ærgerlig fornemmelse i JYSK Arena efter kampen. ØV! Den kunne vi godt have vundet.

I første halvleg spiller vi en rodet kamp med for mange fejl i angrebsspillet – mod et stærkt BSH-forsvar med Rene Toft Hansen som styrmand. REHH bagkæden kommer skidt fra start. 6 fejl i de første 7 angreb. Kun flot målmandsspil af Niklas Kraft (9 redninger) og en strafferedning af Ágúst Björgvinsson sikrer en fin halvlegsstilling (15-14).

I anden halvleg er det modsat. Én redning overfor 20 mål er for lidt. Et sprudlende angrebsspil anført af William Aar - og 19 mål på 30 minutter er flot mod en klub, der organisatorisk og økonomisk er REHH langt overlegne. Rasmus Lauge har ikke bare for meget dommertække. Det var ham og ikke REHH, der fik marginalkendelserne. Men Lauge spiller også på højt niveau. Det er altså et dansk top 3 hold, REHH har styr på indtil 8 minutter før tid, hvor Søgaard scorer til 28-30. Resten af kampen er der kvalitetsforskel. Sådan er det bare. Anders Thomsen konkluderer nøgternt:

”Det fortæller meget godt, hvor vi er lige nu. At vi sidder i omklædningsrummet efter kampen og er ærgerlige over, at vi ikke kan holde fast til sidst i en kamp, vi har styr på i 52 min. 90 % af det vil laver er bare godt. Og alle de positive elementer kan vi jo genbruge. Det er sådan, vi skal se på kampen. Så kan vi godt finde en håndfuld fejl i forsvaret, i 7/6 spillet og i nogle af afslutningerne. På udtrykket, på fighten, på indstillingen har vi leveret. Vi udfordrer BSH på deres hjemmebane så hårdt, at de først trækker fra til allersidst.”

Enig med cheftræneren. Et par af vores bagspillere havde desværre slet ikke dagen – og så bliver det svært. Og der var generelt et kvalitetstab til allersidst. Godt at se Emil Grønbech i anden halvleg vise kvalitet. Vi har i hele sæsonen savnet tyngde fra højre backs i en tid, hvor Birkefeldt har haft brug for mange pauser. Den observation var blandt mange plusser!

I bund og grund en positiv ”Øv-kamp!”.

Næste kamp er på hjemmebane d. 9. oktober i Blue Water Dokken.