Knusende sejr over SønderjyskE på otte mål | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
22. januar 2018
Ribe-Esbjerg HH spillede mandag aften træningskamp mod ligarivalerne fra SønderjyskE herrer. Kampen blev afviklet i Gråsten-hallen, hvor Ribe HK og Egene, Gråsten tidligere leverede intense kamp i divisions- og kvalifikationsrækkerne.
Nu ser verden anderledes ud – det er ligabold, hvor begge mandskaber er ved at lægge sidste hånd på forårets afgørende kampe i grundspillet i 888-ligaen.

Begge hold mødte frem til opgøret med sejre i bagagen. SønderjyskE vandt fredag over Skanderborg Håndbold efter en flot indsats med (27-23) efter en føring på (17-9) ved pausen. Ribe-Esbjerg HH vandt under varme himmelstrøg på den portugisiske Porto Santo med (31-29) over Mors-Thy Håndbold - pausestillingen var der (15-12). I denne kamp viste Miha Zvizej storspil med 8 scoringer – han er klar til de afgørende kampe!
Kampen i Gråstenhallen viste i 1. halvleg helt nye sider af Ribe-Esbjerg HH. Pelle Schilling var her-og-der og alle vegne, så en kæmpegevinst, at han er tilbage på håndboldbanen. Efter en Team-Time-Out blot 4 minutter før pausen steg Pelle Schilling til vejrs og scorede på en flot hopskud til (13-16) – forinden havde han scoret til både (3-3) – og vist, at fløjskuddene også er på plads, da det blev til Ribe-Esbjerg HH føring på (5-8).
Men også Jacob Holm (7-10) (9-11) og Lukas Karlsson (10-13) ville være med i løjerne, ligesom Miha Zvizej fortsatte de gode takter med scoringer til (3-4), (3-5) og (5-7). I forsvaret stod Søren Tau Sørensen stærkt med massive indgreb, mens Tim Winkler hev nogle centrale redninger frem – og så kom han endda på scoringstavlen, da han sendte bolden i nettet til (13-17).  Ved pausefløjtet førte Ribe-Esbjerg HH med (14-18).
I 2. halvleg kom Rasmus Lind på mål – og han reddede første forsøg, hvorefter Morten Nyberg kunne gøre det til (14-19). Mathias Jørgensen kom også i gang med scoring til (14-20). Jow, der var flow i det vestjyske spil, som dog også tillod SønderjyskE at komme til fadet. Men en redning af Rasmus Lind kombineret med en kontrascoring af Pelle Schilling, så var der igen en fem-målsføring (16-21). Da Miha Zvizej efter formidabelt forarbejde af Morten Nyberg kunne øge til (16-22), måtte SønderjyskE tage Team-Time-Out allerede efter 5 minutters spil i 2. halvleg.
Jacob Holm bød ind med sikkert hopskud til (16-23) – en flot indsats med masser af nye takter og toner – og hvor Jacob har fået indstillet kanonen (17-24). Brormand Philip Holm gik på ydersiden – og så var afstanden øget til 8 mål (17-25) efter godt 40 minutter.
På trods af udvisning til Miha Zvizej så holdt Ribe-Esbjerg HH fast i det gode spil – og Morten Nyberg kunne sende bolden helt op i det lange hjørne til (21-27).
Det flydende spil fortsatte og viste holdets bredde, hvor Mathias Jørgensen, Miha Zvizej og Lukas Karlsson på skift sendte bolden i netmaskerne flere gange (25-33).
Med 5 minutter tilbage fik Rasmus Boysen sin anden udvisning. Trods undertal fik Miha Zvizej genskabt otte-måls føringen (27-35). Jacob Holm scorede træningskampens sidste mål (28-36). Et rigtig flot resultat!!

Pelle Schilling spillede en forrygende 1. halvleg med 7 scoringer, hvilket lover godt for de afgørende kampe. Pelle Schilling fortæller om træningskampen, at han spillede 40 minutter - og at højre fod holdt til belastningen (lidt hævet). Pelle var yderst tilfreds med sin indsats og forventer også at skulle spille med i den næste træningskamp, idet han nu kan træne fuldt med, når holdet forbereder sig til opgaverne.
Næste træningskamp er på torsdag kl. 18.30 i Skærbæk Centret, hvor Ribe-Esbjerg HH skal krydse klinger med TM Tønder Håndbold. Det MÅ blive endnu en spændende og tæt kamp. De to hold står rigtig godt til hinanden – og den sidste kamp i Centex IT Arena i december sluttede som bekendt med et uafgjort resultat (25-25). Inden da vil der være en let omgang træning.