Lørdag aften i Kroatien endte ikke, som vi havde drømt om. | Nyheder | REHH

25. november 2017

Vi kom til Kroatien med 3-måls sejr i bagagen, og vi vidste på forhånd, at det ville blive en svær udekamp i Balkanlandet, Kroatien. Vi ankom til Nasice fredag aften og tog direkte ud i hallen for at få løsnet op ovenpå flyveturen og den efterfølgende tre timer lange bustur. Da vi trådte ind i hallen, kunne vi hurtigt høre at akustikken var elendig - man kunne tabe en knappenål på gulvet og hele hallen rungede, groft sagt - så vi vidste godt, at der ville være larm i hallen dagen efter. Vi fik løsnet op og fik gang i skudarmen, hvorefter turen gik til hotellet, hvor den stod på aftensmad.

Lørdag, dagen er kommet og man kunne tydeligt mærke på spillerne, at der var meget på spil i dag – for nogle deres første europæiske udebanekamp, nogen deres måske sidste.

Vi ankommer til hallen en time og 45 min. før kampstart, og spillerne virker klar – de er tændte!

Desværre ville dommerne det anderledes og allerede efter 29 sek. inde i 1. halvleg må Kasper Nielsen ud i to min., og vi får i alt 4 udvisninger i de første 8 min. af kampen. Vi kom hurtigt bagud 4-1 og så var vores forspring fra første kamp udlignet. Vi tog en timeout og fik tingene vendt! Efter 18 min. står der 8-8 efter en scoring af Yehia Elderaa, og vi føler, vi er med igen. Tim i målet diskede op med mange flotte redninger i første halvleg, og vi udnyttede vores chancer. Derfor kunne vi gå til pause nede med 1 (11-10).

2. halvleg startede som 2. halvleg, da vi spillede hjemme i Blue Water Dokken – desværre. RK Nexe får lynhurtigt scoret 2 mål, og så har de igen et forspring på 3 mål, ikke lige hvad vi havde brug for – så skulle der kæmpes igen. Kæmpes, det blev der bestemt af vores herrer i dagens fight. Jacob Holm fik om nogen smagt kroatisk kærlighed, da han flere gange måtte i gulvet og blev tacklet hårdt.

Efter hvert mål fra os, hver kendelse imod RK Nexe, så skal vi love for at publikum var over dommerne. Sikke et pres publikum kunne lægge på det unge dommerpar fra Østrig, der ellers gjorde et udmærket job i 2. halvleg. Vi kom bagud 20-15, og derefter havde vi svært ved at komme op igen. Vi blev ved med at skiftes til at score, så vi enten var bagud med 5 eller 6 mål. Da der var tre-to min. tilbage af kampen gik alle mænd frem til hver deres spiller, og vi fik scoret to hurtige mål, men RK Nexe fik desværre også scoret et mål i den periode. Derfor må vi se os slået 26-21 (i alt 52-50) på udebane mod RK Nexe og den europæiske drøm er derfor sat på standby i denne omgang.

På torsdag d. 30. november gælder det så i den hjemlige liga, 888ligen, hvor HC Midtjylland kommer på besøg i Blue Water Dokken kl. 19:30, hvor vi håber på fuld opbakning fra lægterne.