Mors-Thy sendt hjem med syv måls nederlag | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
18. april 2017

Hvilken kamp!

En af de kampe, der måske så sværest ud med baggrund i historikken - to nederlag i grundspillet - blev vundet overbevisende denne tirsdag aften i Blue Water Dokken.

Mors-Thy Håndbold blev sendt hjem med et nederlag på 28-21, og den sejr var ikke et mål for stor. Det betyder, at vi i aften fører pulje 2 med 5 point, og det var der næppe mange, der havde troet, da slutspillet startede.

REHH havde hele kampen i gennem styr på modstanderne, der aldrig nogensinde kom til "fadet" bortset fra de første minutter, hvor Mors-Thy førte med 2-0. Men derefter var det slut. Resten af tiden stod der REHH på kampen. Det spil, som Mors-Thy Håndbold har haft så stor succes med i den forgangne del af turneringen, fik de aldrig lov til at udøve. Hertil var REHH's forsvar alt for stærkt.

Som nævnt bragte Mors-Thy sig foran med et par mål, men da der var gået små seks minutter havde Jacob Holm og Lukas Karlsson udlignet, og så var der faktisk lukket af for Mors-Thy.

Rasmus Nielsen i et af de gennembrud, der gav mål.

Stille og roligt fik REHH krammet på modstanderne. Det var ikke mindst forsvaret, der stod rigtig stærkt med en storspillende Søren Haagen i mål - igen, igen fristes man til at sige. Men også angrebet fungerede godt. REHH spillede sig til mange gode chancer, og ok., der blev brændt et par stykker, men hvad gør det, når modstanerne ikke kan få deres spil til at flyde.

Alle spillere bød ind, men Jonas Tidemand (det øverste billede) sprudlede i særklasse. Ikke alene var han som altid solid og stærk i forsvaret, men denne aften brillerede han også i angrebet, og han blev fuldt fortjent efter kampen kåret som man of the match.

Lukas Karlsson blev af Bent Nyegaard i TV2 betegnet som det bedste indkøb i dansk håndbold op til denne sæson, og manden har ret. Lukas Karlsson forstår at sætte spillet op og give assist til sine medspillere. Og kniber det, så laver han lige selv nogle mål.

Men igen. det var en flot og helstøbt holdindsats, der skabte denne vigtige sejr.

Det var næsten et mesterskab værdigt, da der efter kampen blev smidt konfetti ind over banen.

Der var ikke mange, der havde forudset, at REHH efter tre kampe i slutspillet skulle have 5 point, men sådan er det på trods af, at holdet ikke har haft point med over fra grundspillet.

Historikken

I aftenens kamp kom Mors-Thy som skrevet foran med et par mål, men så fik REHH's skytter sigtekornet indstillet, og efter 2-2 blev det 5-2, 7-3, 10-15 og 15-9 ved halvleg. Midt i anden halvleg stod der 24-14, og så var spændingen taget ud af den kamp.

Undertegnede har ofte klandret dommerne for at tillade for lange angreb og undlade at dømme for henholdende spil. Det skal aftenens dommere, der i øvrigt dømte en udmærket kamp, ikke have skyld for. De var påpasselige med ikke at lade nogle af holdene køre for lange angreb.

Dejligt at fortsætte

En af de spillere, der gjorde det rigtig godt i aftenens kamp var Philip Holm, der selvsagt var glad for kampens udfald: - Det er dejligt at fortsætte fra de to sidste kampe, og vi spiller i aften med stor intensitivtet i forsvaret. Optakten til kampen blev fulgt, og alle spiller på højt niveau.

- Efter de første minutter får vi indstillet sigtekornet, og Mors-Thy får slet ikke deres spil til at køre. Vi får dem holdt nede, og nu skal vi holde ved, siger Phillip om de kommende kampe.

Vigtig sjr

Træner Jan Leslie var naturligvis også begejstret for sejren.

- Det var en vigtig sejr. Vi var i kontrol i 56 minutter af kampen. Drengene følger taktikken til punkt og prikke. De spiller disciplineret, og det er en taktisk kamp på højt niveau. Vi vinder med syv mål og har fem point for tre kampe. Det er fantastisk.

Esbjerg City hyldede Jonas Tidemand som man of the match.

Jonas Tidemand: - Det var en fed sejr på hjemmebane. Der var en rigtig god stemning. Vi kom bagud med 0-2, men derefter så vi kun fremad, og vi stod rigtig godt i forsvaret.

- Du spiller også selv en flot angrebskamp.

- Jeg fik mange gode indspilniner, og så er det dejligt, at mine skud sidder der.

- Og jeg er glad for, at jeg ikke fik en udvisning, lød det med et stort grin.

Kampen i tal

Målscorere: REHH: Philip Holm 6, Jonas Tidemand 6, Jacob Holm 6, Lukas Karlsson 4, Pelle Schilling 2, Rasmus Nielsen 2 og Morten Nyberg 2.

Mors-Thy: Marcus Dahlin 4, Henrik Tilsted 4, Stefan Nielsen 3, Nickolei Jensen 3, Allan Toft Hansen 2, Lasse Justesen 2, Christoffer Cichocz 1, Nicolai Sommer 1 og Lasse Pedersen 1.

Udvisninger: REHH 3. Mors-Thy 1.

Tilskuere: 1853.

Dommere: Karina Christiansen og Line Hesseldahl Hansen.

Før kampen fik Jacob Holm overrakt en kurv af Cecilie Winther fra administrationen som påskønnelse af, at Jacob er udtaget til landsholdets bruttotrup.