REHH kæmpede sig til ny sejr! | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
4. december 2017

Ribe-Esbjerg HH vandt den vigtige stillingskamp over SønderjyskE med (26-28) efter en føring på (14-16) ved pausen. Det blev en tæt affære i Broager Sparekasse SKANSEN, som i årevis har været en uindtagelig bastion for det SønderjyskE herrehold i håndboldligaen.
I denne sæson kæmper holdet – trods massiv støtte fra en næsten udsolgt hal – med en placering nær bunden – og derfor skulle holdet have points mod Ribe-Esbjerg HH.

GODE REHH SUPPORTERE
”Godt 30 supportere fra Ribe-Esbjerg HH bakkede massivt op om deres helte, som til gengæld kæmpede helhjertet for endnu en sejr!”, fortalte koordinator Cecilie Winther, REHH kort efter kampen – og fortsatte: ”Det var skønt at opleve, at en spændende og tæt kamp tippede til REHH´s side.” Efter kampen takkede REHH-spillerne supporterne for deres indsats!

MORTEN NYBERG FYR OG FLAMME
Fra kampens start var holdets topscorer Morten Nyberg her-og-der og alle vegne. Da først kanonen var indstillet - efter den første forbier - så scorede han 3 mål på stribe. Det er meget længe siden, der er sket, hvilket lover godt for de næste kampe mod TM Tønder, Skjern Håndbold, GOG og endelig Mors-Thy Håndbold.

TIM VAR IGEN PÅ TOPPEN
Tim Winkler stod igen en god kamp med en redningsprocent på 38 – heraf skal perioden fra 10:41 til 14:40 fremhæves, da 4 super redninger var med til at vende hjemmeholdets føring på (5-3) til en Ribe-Esbjerg HH føring på (5-8). De fire redninger og fem mål vendte kampen – og udløste en Team-Time-Out forlangt af SønderjyskE.

Uddrag af Livescore

MATHIAS KOM IGANG
I den sidste tredjedel af 1. halvleg kom Mathias Jørgensen atter på scoringstavlen med to gode mål, mens Morten Nyberg og Lukas Karlsson var med til at holde hjemmeholdet på afstand. Et minut før pausen havde SønderjyskE held med at reducere til (14-15), men endnu en gedigen redning af Tim Winkler og en scoring fire sekunder før pausefløjtet af Morten Nyberg betød en fortjent to måls føring på (14-16).
Det var befriende at mærke hele holdet kæmpe – og de 16 mål var fordelt på 7 spillere! Flere spillere havde stemplet ind – det giver en bredde, som kan holde en hel kamp!

FORFÆRDELIG START RETTET OP
Starten af 2. halvleg var katastrofal – og derfor valgte cheftræner Sune Agerschou allerede en Team-Time-Out, da haluret viste 35:32. Hjemmeholdet havde forvandlet REHH-føringen ved at vinde de første minutter 4-1 – og førte nu (18-17). Det blev endog (19-17) til SønderjyskE, inden en række redninger af Tim Winkler (bla. to straffekast) og mål af Lasse Nikolajsen, Mathias Jørgensen og Lukas Karlsson igen havde skabt en to måls føring på (19-21).

tau-collage med foto af Photo-Andersen.dk - De bærende kræfter slog til.

Hjemmeholdet havde på ingen måde tænkt sig at give op – og nåede at udligne både til (22-22) og (23-23) i en stillingskrig, hvor der blev gået til den over hele linjen: Da Philip Holm blev udvist fem minutter før slutfløjt, kunne man frygte, at marginalerne ville tippe til hjemmeholdet, der reducerede til (24-25).

TAU TILKÆMPER SIG STRAFFEKAST
På det tidspunkt tilkæmpede Søren Tau Sørensen sig et straffekast, som Rasmus Nielsen udnyttede sikkert, og med Jacob Holms blot 2. scoring efter en Team-Time-Out til (24-27) med halvandet minut tilbage, var den anden sejr efter trænerskiftet en realitet.
Det bliver spændende at følge holdet i den næste hjemmekamp mod TM Tønder på torsdag kl. 19:30 i Centex IT Arena i Ribe.

MÅLSCORERE
Målscorere: Morten Nyberg 7, Yehia Elderea 6, Lukas Karlson 4, Lasse Nikolajsen 3, Mathias Jørgensen 3, Jacob Holm 2, Rasmus Nielsen 2, Miha Zvizej 1.
Topscorer for SønderjyskE: Simon West Kristiansen 5.