REHH pulveriserede HCM | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
30. november 2017

Ribe-Esbjerg HH spillede en suveræn ligakamp mod et HC Midtjylland mandskab, som slet ikke kunne få spillet til at køre – og vandt fortjent (29-16) efter pauseføring på (14-7).
Allerede efter godt 9 minutters spilletid forsøgte HC Midtjyllands træner duo: Jonas Wille og Morten Secher sig med en Team-Time-Out, da holdet var kommet bagud med (5-2) over for et disciplineret hjemmehold. Der blev kæmpet bravt i forsvaret – og målmand Tim Winkler snuppede det ene forsøg efter det andet – og angrebsspillet var i bedre flow end tidligere på sæsonen.

NY CHEFTRÆNER
Ribe-Esbjerg HH havde kontrol over kampen i samtlige 60 minutter – og alle spillere med den nye cheftræner Sune Agerschou leverede varen foran et medlevende publikum. 1.156 tilskuere viste fra første fløjt til de stående ovationer i det sidste minut, at Ribe-Esbjerg HH er DERES hold – og at opbakning hjælper!

REDNINGSPROCENT på 71
Hallens speaker havde travlt i løbet af kampen med at nævne Ribe-Esbjerg HH´s målmand Tim Winkler, der på et tidspunkt havde en redningsprocent på ikke mindre end 71. Tim tog for sig af retterne – det var blokeringer fra fløjspillere, redninger ved kontraspil, hvor HCM-spillere var helt alene igennem – ja, så reddede han endog straffekast. Senere faldt redningsprocenten til 60 – men det er også ganske imponerende i en ligakamp! Hjemmeholdet fik Emil Tellerup på mål godt 7 minutter før tid. Også han fik fuld applaus fra publikum, da han trak nogle redninger frem.

LUKAS PÅ TOPPEN
Lukas Karlsson var som forvandlet i denne kamp – vel har han ofte scoret mål, men i aften blev det til hele 8 scoringer – den ene flottere end den anden. Der var VILJE bag afslutningerne – både ude bagfra og når han var søgt ind på stregen. En enkelt gang var marginalerne dog med Lukas, da bolden via en målmandsparade netop kun lige kunne passere mållinjen.

MIHA KÆMPEDE BRAVT
Og Miha Zvizej skal fremhæves for en formidabel indsats, hvor han hele tiden skabte uro i HCM´s midterforsvar med gode screeninger. I starten af 2. halvleg havde Miha 10 gyldne minutter. Først gjorde han det til (15-7) og (16-7) – og havde muligheden for hattrick, da han helt fri for mål sendte en skruet bold forbi HCM målmanden. ”Bolden ramte uheldigvis stolpen,” fortalte Miha Zvizej efter kampen og fremhævede med et smil: ”Den var uden for målmandens rækkevidde”. Der lød en dybt SUK i Blue Water Dokken, da den flotte aktion ikke gav mål. Senere viste Miha format til at komme tilbage, da han med et flot lop scorede til (19-10).

GODE FORSVARSAKTIONER
Hvad husker vi eller af gode aktioner? Et meget bevægeligt forsvar, som trak flere angrebsfejl og passive markeringer – et disciplineret kontraløb, hvor der også blev bremset op, sådan at aftaler kunne sættes i spil. Yehia Elderaa viste målfarlighed som fløjspiller, - Morten Nyberg skabte uro, når han søgte ind mod forsvaret!
Det er sjældent, at vi skal så langt ned i en artikel uden at nævne Jacob Holm. I denne kamp var det ikke Jacob, som skulle afgøre pointfordelingen alene! Vi oplevede en Jacob, som kæmpede godt – trak udvisning og fik alligevel scoret, som han gjorde det til (26-13) – og så satte han punktum i en fortjent sejr på (29-16).

RASMUS MED GYLDNE MÅL
Spillere, som også udmærkede sig, var de to gange Rasmus – Rasmus Nielsen og Rasmus Boysen, der sammen med Lasse Nikolajsen (kontraløb og fløjskud) tegnede sig for 8 scoringer. Det er længe siden, at Ribe-Esbjerg HH har haft otte forskellige målscorere, hvilket lover godt for de næste kampe.
Marc Uhd var med på bænken som assistenttræner: ”Det var en god oplevelse at være med på bænken i dag – vi spillede 60 gode minutter, hvor alle spillere var tændte – og hvor alt lykkedes mod et modløst HC Midtjylland hold.
Målscorere: Lukas Karlsson 8, Jacob Holm 5, Miha Zvizej 4, Rasmus Nielsen 4, Lasse Nikolajsen 3, Yehia Elderaa 3, Rasmus Boysen 1, Morten Nyberg 1.

KAMPENS SPILLER
Tim Winkler var på et tidspunkt midt i kampen oppe på en redningsprocent på 71 - ganske imponerende