Så blev det igen hverdag | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
14. november 2017

Så blev det hverdag igen for Ribe-Esbjerg HH, der tabte tirsdagens lokalopgør mod KIF Kolding København med mindst mulig margin: (23-24) efter at have været bagud med (7-10) ved pausen.
1782 tilskuere i Blue Water Dokken forsøgte med taktfaste klap at opildne hjemmeholdet til at kæmpe for vitale points, men det var udeholdets fans, der kunne juble mest og hylde målmand Søren Haagen for talrige redninger – heraf to straffekast fra Rasmus Nielsen og Philip Holm.

Første halvleg var en af de mest målfattige i denne sæson i 888-ligaen. KIF Kolding København spillede meget henholdende – og brugte enhver lejlighed på at trække tempoet ud – fx ved frikast etc.
Der skulle gå mere end 5 minutter før Ribe-Esbjerg HH fik hul på bylden, da Lukas Karlsson udlignede til (1-1). Forinden havde både Lukas Karlson og Jacob Holm begge ramt stolpen, mens Søren Haagen havde haft to refleksredninger – redninger, som burde have resulteret i mål til hjemmeholdet.
Efter 10 minutter var der kun scoret 5 mål i alt – men mens hjemmeholdet havde svært ved at komme forbi Søren Haagen, så scorede KIF Kolding København nogle nemme mål.
Da Ribe-Esbjerg HH fik straffekast bagud med (3-6) efter godt 19 minutters spil, blev det psykologiske spil mellem REHH´s Rasmus Nielsen og Søren Haagen vundet af hjemmeholdets skytte – men! Søren Haagen havde hånden på bolden! Det lovede ikke godt.
Hjemmeholdet kom på (6-6) efter en god aktion på stregen af Miha Zvizej. Forinden havde Pelle Schilling scoret et mål, der udstrålede vilje og træfsikkerhed.
KIF Kolding København tog Team-Time-Out 13 sekunder før pausefløjtet. Holdet førte med (7-9), da det lykkedes at tiltvinge sig et frikast, der skulle udføres efter tid. Hjemmeholdet stillede en mur op, men hvor var fokus? I hvert fald lykkedes det udeholdet at sende bolden ind bag netmaskerne på en sagesløs Tim Winkler, der ikke havde nogen chance for at se skuddet. I stedet for bagud med to mål, så stod tavlen nu på (7-10).

Foto tau:  Med kun 7 scoringer i 1. halvleg, var det koncentrerede spillere, som kom ud af omklædningsrummet.
I begyndelsen af 2 halvleg viste hjemmeholdet, at de ville spille med i denne kamp. Hurtigt kom holdet tilbage på mål af Pelle Schilling og Jacob Holm, og da Tim Winkler greb et langskud fra KIF Kolding København ved stillingen (10-11), begyndte stemningen at vende tilbage i Blue Water Dokken. Men i stedet for at spille klogt, så kom en periode med forsøg på at ”putte bolden ” ind til stregen og unødvendige boldtab – og igen var hjemmeholdet bagud med tre mål (13-16).
I midterforsvaret havde Philip Holm besvær med at holde udeholdet Cyril Viudes, der dog kun scorede 2 mål.
Cheftræner Jan Leslie valgte at tage Team-Time-Out, da der var spillet 40:26: De efterfølgende tre angreb leverede Søren Haagen denne ene redning efter den anden, men udeholdets angribere kendte heldigvis ikke deres besøgelsestid.
Det var først, da Rasmus Nielsen og Pelle Schilling i to glimt viste vildskab med kontraløb, at hjemmeholdet igen gav tilskuerne håb om en tiltrængt sejr.
Godt 13 minutter før tid scorede Morten Nyberg et ”kludemål” – men alle scoringer tæller, og så var der igen balance i regnskabet (18-18).
Hurtigt bagud med et enkelt mål igen, men så tilkæmpede Miha Zvizej sig til et straffekast. Mulighed for udligning, men Søren Haagen snuppede forsøget fra REHH´s Rasmus Nielsen. Herefter scorede Bo Spellerberg et af sine 5 mål. Senere blev det også Philip Holms tur til at tabe straffekastdysten med Søren Haagen. Det var som om, at denne afbrænder tændte ild i Philip Holms spil – og han scorede et flot mål til (21-22).
Ribe-Esbjerg HH sendte målmand Emil Tellerup på banen. Han havde en super aktion fire minutter før tid. Emil reddede en skud, og pressede herefter udeholdets Cyril Viudes så meget, at han studsede bolden forbi mål.
Det blev både (22-22) og (23-23), inden KIF Kolding København tilkæmpede sig et straffekast, som Bo Spellerberg sendte forbi kampens spiller Tim Winkler.

Målmand Tim Winkler blev kåret til kampens spiller
Hjemmeholdet havde alle muligheder for i det mindste at hente et point, da de havde bolden det sidste halve minut. Det var som om ingen turde tage ansvar – og derfor løb det hele ud i sandet med en angriberfejl.
Ribe-Esbjerg HH ligger nu på 12 pladsen med 4 points op til en placering i slutspillet. Halvdelen af turneringen er snart spillet – og det er derfor helt nødvendigt at hente mindst 8 point i de sidste 6 kampe inden årsskiftet.
For Ribe-Esbjerg HH scorede Jacob Holm 6 mål, men Rasmus Nielsen nettede 5 gange.
For KIF Kolding København scorede Bo Spellerberg og Philip Stenmalm hver 5 mål.