Sidste 'GRATIS' kamp - nu tæller kun sejre! | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
7. marts 2018

Tre måls nederlaget til Bjerringbro-Silkeborg (30-27) betyder, at Ribe-Esbjerg HHs drømme om at være med i slutspillet nu kræver fire sejre i de sidste fire grundspilskampe: hjemme mod Nordsjælland på søndag – ude mod KIF Kolding-København – hjemme mod SønderjyskE og endelig den sidste udekamp mod TMT Tønder Håndbold.

Hjemmeholdet var ellers til at tale med i aftenens opgør i Jysk Arena A, hvor to spillere var i særklasse: Målmand Søren Rasmussen, der i 1. halvleg stod med en redningsprocent på 50 (sluttede på 38,9) og Nikolaj Øris, der var utrolig træfsikker med 10 scoringer.
FORVENTNINGERNE ER STORE
Der er skrevet meget om A-kæden hos Ribe-Esbjerg HH – Lukas Karlsson, Jacob Holm og Morten Nyberg, som skal levere varen med mål og assists. Ser vi på hele kampen, så scorede disse spillere tilsammen 13 mål – og bemærkelsesværdigt er, at Jacob Holm alene scorede sine 6 mål i 2. halvleg på bla. heroiske kontraløb. Skal der points på kontoen, skal A-kæden nok op på 17-18 mål pr. kamp.
LANG SCORINGSPAUSE
Da begge hold havde scoret et par mål (2-2) var der en scoringspause på godt 7 minutter fra 3:49 til 10:23, hvor Rasmus Nielsen for første gang bragte Ribe-Esbjerg HH foran med (2-3) på et straffekast – dømt på en forseelse mod Rasmus Boysen.
Men BSV ville også være med – fik straffekast efter en infight mellem Miha Zvizej og Jesper Nøddesbo, og så var der udlignet (3-3).
FORSVARET STOD GODT
I 1. halvleg var der intet, der tydede på et målrigt opgør – Ribe-Esbjerg HHs forsvar stod godt – og i angrebet sørgede Rasmus Nielsen dels ved scoringer på straffekast dels ved en flot assist til Jonas Tidemand (10-9) at holde fast i hjemmeholdet.
Dommerparret Mads Hansen og Martin Gjeding havde fra kampens start lagt en skarp linje – og da Rasmus Boysen med godt 3 minutter før pausen fik en udvisning, kunne BSV bringe sig yderligere foran - pausestilling (13-10).
FORVANDLET A-KÆDE
Cheftræner Ryan Zinglersen fik en forvandlet A-kæde på banen til 2. halvleg. Med blot 2 scoringer i 1. halvleg af Lukas Karlsson (1) og Morten Nyberg (1) var det såmen ganske flot kun at være bagud med 3 mål. Emil Tellerup startede med at redde et straffekast efter godt 33 minutters spil – og da hjemmeholdet begik nogle forseelser, som udløste udvisninger, hentede Ribe-Esbjerg HH de 3 mål med Lukas Karlssons udligning til (16-16) efter 38 minutters spil.
I de efterfølgende minutter trak hjemmeholdet stille og roligt fra igen – og de fleste troede kampen afgjort, da Nicolaj Øris bragte BSV foran med fire mål (21-17).

GYLDEN PERIODE SKABTE FØRING
En gylden periode med Jacob Holm (4) og Lukas Karlsson (1) vendte kampen på hovedet og udløste straks en BSV Team-Time-Out – hjemmeholdet sensationelt bagud med (21-22).
Ribe-Esbjerg HH fulgte med til (22-22), (23-23) og (24-24). Med under fire minutter tilbage havde BSV igen en føring på 3 mål (27-24) og med en Jesper Nøddesbo scoring (29-26) var kampen reelt afgjort. Søren Tau Sørensen´s scoring 59:59 pyntede blot på det endelige resultat (30-27).
MÅLSCORERE
REHH: Jacob Holm, 6, Rasmus Nielsen 6, Lukas Karlsson 5, Miha Zvizej 4, Jonas Tidemand 2, Morten Nyberg 2, Pelle Schilling 1 og Søren Tau Sørensen 1.
BSV: Nikolaj Øris 10