Stærk periode var ikke nok | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
28. februar 2018

De danske mestre fra Aalborg Håndbold vandt i Blue Water Dokken ufortjent over Ribe-Esbjerg HH med (23-25) i en kamp med mange tekniske fejl, men hvor også Aalborg Håndbold lavede nogle flot langskudsmål, der sad helt oppe i hjørnet.
FREMRAGENDE PERIODE
Ribe-Esbjerg HH viste i to perioder fremragende håndboldspil i 2. halvleg, hvor holdet først gik fra pausestillingen (8-12) til en føring på (16-13). Ja, du læste rigtigt! Ribe-Esbjerg HH spillede flot håndbold, hvor både Miha Zvizej og Jacob Holm næsten scorede efter behag – og så fungerede sammenspillet mellem de to på bedste vis.

Og i målet tog Rasmus Lind godt for sig – fremhæves skal især straffekastet til Aalborg Håndbold efter 34 minutter, hvor Rasmus Lind i to omgange får afværget, at udeholdet kan gå på (9-14). Det blev (10-13) og (12-13) ved Miha Zvizej, mens Pelle Schilling stod for scoringen til (11-13).

FORSVARET STOD STÆRKT
I de første 10 minutter af 2. halvleg kæmpede forsvaret formidabelt – og Jonas Tidemand fik sin første advarsel efter godt 39 minutters spil.
Aalborg Håndbolds cheftræner Aron Kristjansson tog Team-Time-Out for at bremse Ribe-Esbjerg HH offensive spil, men Lukas Karlsson slog igen og gjorde det til (17-14).

ÆRGERLIG UDVISNING AF RASMUS LIND
Efter godt 12 minutters spil i 2. halvleg løb målmand Rasmus Lind tilsyneladende for tidligt på banen i forbindelse med en udskiftning i 7-mod-6 spillet, og han fik derfor 2 minutters udvisning.
I undertalsperioden kom Aalborg Håndbold tilbage og fik udlignet til (17-17) – på mål, som målmand Emil Tellerup ikke havde en chance for at redde.
REHH KÆMPEDE SIG IGEN I FRONT
Cheftræner Ryan Zinglersen kaldte sine spillere til Team-Time-Out med 16 minutter tilbage. Det lykkedes trods Aalborg Håndbold scoringer i ”tomt mål” at komme tilbage i kampen, da Jacob Holm gjorde det til (20-19), som var sidste gang hjemmeholdet var i front.
TÆT AFSLUTNING
Det var tæt – og Ribe-Esbjerg HH var både på (22-22) på mål af Mathias Jørgensen, og (23-23) med Miha Zvizejs femte scoring. Efter at Aalborg Håndbold havde gjort det til (23-24), havde hjemmeholdet flere muligheder for at få udlignet, men det blev i stedet et diskutabelt straffekast dømt mod Søren Tau Sørensen for at dække op i feltet, der satte det sidste søm i et nederlag på (23-25).

KAMPENS START VAR MÅLFATTIG
Ser vi tilbage på kampens start med A-kæden Jacob Holm, Lukas Karlsson og Morten Nyberg, så stemplede Morten ind ved at score de første to mål – og det blev også de eneste. Det var en målfattig start, hvilket uafgjort (2-2) efter 10 minutter fortæller alt om.
JACOB HOLM VAR SIKKERHEDEN SELV
Jacob Holm var træfsikker (4-6), (5-7), (6-7) og (7-8) – og jubelen var stor blandt de 1324 tilskuere i Blue Water Dokken, da Jonas Tidemand udlignede til (8-8). I forsvaret kæmpede Rasmus Boysen, som uventet var blevet klar efter en skadespause, godt sammen med Søren Tau Sørensen – sammen leverede de flere parader.
KOM BAGUD MED 4 MÅL
Ribe-Esbjerg HH havde mulighed for at komme tilbage på et straffekast, da Aalborg Håndbold havde bragt sig foran med (8-10), men Philip Holm misbrugte muligheden. Udeholdet spillede langsomt og uinspirerende håndbold, men kom alligevel på (8-11).
Med under 30 sekunder tilbage tog Ryan Zinglersen Team-Time-Out for at sætte det sidste angreb op til en reducering – men en fejlaflevering gjorde, at Aalborg Håndbold fik bolden og med et sekund før pausen kunne bringe sig foran (8-12).
FRUSTRERET MÅLMAND GAV STØTTE
Målmand Rasmus Lind var i den situation stærkt frustreret og talte – set på afstand med store bogstaver. Efter pausen var det til gengæld en anden Rasmus Lind vi fik at se – her gav han individuel ”opbakningsklap” til hver medspiller.