Ti-målssejr til REHH mod TM Tønder | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
26. marts 2018

Sort Sol over Tøndermarsken er et tilløbs stykke. Onsdag aften lignede opvisningshallen i Tønder Sport- og Fritidscenter på mange måder naturen med stærene, som efter at have fundet deres plads begynder at synge. Eller støje, burde man måske sige. Det samme gjorde publikum støttet af trommer - i hvert fald i kampens start!

REHH VINDER KAMPEN
Det var helt fortjent, at Ribe-Esbjerg HH vandt kampen mod TM Tønder Håndbold med (25-35) efter en pauseføring på (12-19). At det så ikke var nok til en plads i slutspillet er en anden sag. Det var IKKE onsdag aften i Tønderhal 2, at den forjættede plads blev sat overstyr.

EN FYLDT TØNDERHAL 2
Publikum var med i ”dramaet” i de første minutter, – MEN hjemmeholdet var slet ikke i ”tænding” - og de mange systemer og formationer med spektakulære scoringer fik derfor kun klapsalverne til at rulle ned mod spillerne fra Ribe-Esbjerg HH.
Lad os lige genoplive kampen.
FOKUS 1. HALVLEG
Så lød kampens første fløjt!
Kampen blev i øvrigt dømt af ”Verdens bedste dommerpar” – Mads Hansen og Martin Gjeding
Det var vigtigt at komme godt fra land. Både målmand Tim Winkler og Lukas Karlsson var påført kamprapporten – og netop disse to kunne gøre en kæmpe forskel.
Ribe-Esbjerg HH kom flyvende og førte (0-6) efter 6½ minut på mål af Mathias Jørgensen, Pelle Schilling, Rasmus Boysen, Miha Zvizej, Morten Nyberg og Jacob Holm.
MÅLMUR RASMUS LIND
I samme periode stod målmand Rasmus Lind som en levende MUR med talrige redninger på såvel skud som straffekast – en redningsprocent på 75!
TO TIDLIGE TEAM-TIME-OUT
Hjemmeholdet var rystet og tog Team-Time-Out efter blot 5 minutter. Ribe-Esbjerg HH fortsatte det gode spil – og to scoringer af TM Tønder var blot til pynt, da Morten Nyberg kunne sende bolden i nettet til (2-9), inden der var spillet 10 minutter.
En total nedsmeltning! Den lokale stemning i hallen næsten forstummede, da Jacob Holm erobrede bolden og kunne øge til (3-11) – Rasmus Boysen kort efter gjorde det til (3-12):
Her tog TM Tønders cheftræner den anden Team-Time-Out – med 16 minutter til pausen!

FØRING MED 7 MÅL VED PAUSEN
Med et par mål fik TM Tønder reduceret til (7-14), men Morten Nyberg var skarp og øgede igen til (7-15). Da Jonas Tidemand misbrugte fra stregen, kom TM Tønder på (8-15). Men igen var Pelle Schilling træfsikker (8-16). Rasmus Boysen øgede igen føringen til 8 mål (9-17) – og Jacob Holm gjorde det til (9-18) i ”et tomt mål”.
De sidste cifre i halvlegen var: (11-18), (11-19), (12-19) på straffekast.

PAUSE VURDERING
Med føring på 7 mål havde Ribe-Esbjerg HH bragt sig i en gunstig position ift. den eftertragtede slutspilsplads, men Nordsjælland Håndbold førte knebent hjemme mod TMT Holstebro, mens Mors-Thy var foran med hele (12-17) i SønderjyskE. Derfor ville en sejr i over TM Tønder ikke være tilstrækkelig!
FOKUS 2. HALVLEG
Begge hold startede 2. halvleg usikkert – og der skulle gå 3 minutter inden Morten Nyberg fik netmaskerne til at blafre (12-20). TM Tønder havde valgt at sætte Christian Trans på mål, - Mathias Mosel stod med en redningsprocent på 28.
Ribe-Esbjerg HH fastholdt føringen med 8 mål på træffer af Pelle Schilling.

STÆRKE MÅLMÆND
I målet stod Rasmus Lind stadig fast som en mur, men blev overgået af Christian Trans, der fik fat i skud fra Jacob Holm og
Rasmus Boysen, men så tog Miha Zvizej fat på assist fra Morten Nyberg (14-22).
Phillip Holm skabte en forskel på 9 mål (14-23) på straffekast begået mod Jacob Holm.
TÆNDING MIDT I 2. HALVLEG
TMT´s Kristian Larsen og REHH´s Morten Nyberg måtte hver ud i 2 minutter – og det gav plads på banen. Begge hold scorede 2 mål i perioden – hvorpå Miha Zvizej fra stregen fik bolden i mål til (17-26).

TM TØNDER KOLLAPSEDE
Bagud med 11 mål (19-30) – og med under 9 minutter tilbage af kampen må TM Tønder vinke farvel til LIGA-håndbold. Jonas Tidemand og Pelle Schilling øgede Ribe-Esbjerg HH´s føring – og hele holdet leverede netop den pragtkamp, vi alle vidste holdet kunne levere. Bredden på holdet kom i spil – og Jonas Tidemand fik gang i stregspillet (20-31).
Målmand Tim Winkler overtog målmandsposten de sidste 10 minutter, hvor han bla. reddede et straffekast.
SPÆNDENDE KAMPE VENTER - FOR REHH
Sort Sol finder sted forår og efterår – efter aftenens kamp er der stadig mange kampe at glæde sig til for Ribe-Esbjerg HH`s tilhængere, mens TM Tønder med sidste pladsen er rykket direkte ud af Håndboldligaen – og dermed slutter sæsonen. Om de kan se lyset med den Sorte Sol må tiden vise, Den sidste kamp sæson 2017/18 er spillet.
Efter den spændende afslutning af grundspillet siger jeg tak og farvel til de trofaste følgere på hjemmesiden. Jeg vil fremover glæde mig til at LÆSE referaterne og SE billederne.

MÅLSCORERE
Ribe-Esbjerg HH: Morten Nyberg 6, Pelle Schilling 6, Miha Zvizej 5, Rasmus Boysen 4, Jacob Holm 4, Jonas Tidemand 3, Rasmus Nielsen 3, Phillip Holm 2, Mathias Jørgensen 2
TM Tønder: Kristian Stoklund Larsen 5, Ulrik Nøddesbo 5